Formanden uden tøj på

SF's formand Annette Vilhelmsen oplever en politisk og personlig krise i disse dage, mener ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell

SF's formand Annette Vilhelmsen går igennem en politisk og personlig krise i disse dage, mener ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)
SF's formand Annette Vilhelmsen går igennem en politisk og personlig krise i disse dage, mener ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)

Annette Vilhelmsen står i disse dage som en formand, der ikke er i stand til at sende et klart politisk budskab til hverken sine medlemmer i SF eller regeringspartnere hos Socvialdemokraterne og Radikale.

Det mener ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell.

- Jeg oplever Annette Vilhelmsen som en partileder, der i disse dage går igennem en politisk og personlig krise, siger Hans Engell.

- Hun har de seneste dage oplevet et kollaps i partiet, hvor ledende medlemmer som Jesper Petersen og Emilie Turunen og mange andre har meldt sig ud.

- Det kan umiddelbart være en fordel for hende, at kritikerne forlader hende, men hendes store problem er, at det er partiets fremtid, der har meldt sig ud.

Minder om K i 1970'erne

- Annette Vilhelmsen mister en hel generation af unge politikere, og det kan blive dyrt for hende på længere sigt.

- Jeg husker tydeligt, hvad det betød for Det Konservative Folkeparti i 1970'erne, da balladen mellem Erik Ninn Hansen og Erik Haunstrup Clemmensen brød ud.

- Den strid kastede lange skygger over partiet flere år efter, og det samme kan ske for Annette Vilhelmsen.

Kejserens nye klæder

På de lange gange på Christiansborg er Annette Vilhelmsen de seneste dage ironisk blevet omtalt som formanden uden tøj på med henvisning til eventyret "Kejseren uden klæder".

- Hvad skal Annette Vilhelmsen gøre?

- Tja. Da hun i efteråret stillede op som formandskandidat mod Astrid Krag, virkede det som om, at hendes eneste politiske plan var at blive formand, siger Hans Engell.

- Hun har ikke formået at fortælle, hvad hun vil med SF.

- Hun har ikke været i stand til at sende et klart signal om, hvad SF vil i regeringen.

Svag leder

- Hun virker, som om hun er glad for at være formand og minister. Hun har de seneste dage tegnet et skønmaleri om problemerne i SF. Det skete ekesempelvis, da hun sagde, at der ikke var uenighed i partiet, selv om det et åbenlyst for enhver.

- Jeg har fulgt Annette Vilhelmsen tæt, siden hun blev formand i oktober sidste år.

- Jeg kan bare konstatere, at hun ikke har holdt en eneste tale eller skrevet en kronik, hvor hun har fortalt om sine planer med SF og hendes egen rolle som formand.

- Hun havde en kronik i Jyllands-Posten, der var skrevet af hendes embedsmænd. Det var en gang snik-snak, hvor der ikke stod noget om hendes projekt.

- Det vidner om en svag leder, siger Hans Engell.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere