Corydons folk holdt tal hemmelige i ugevis

Finansministeriet vidste besked om antallet af udfaldstruede ledige lang tid før finanslovsaftalen blev indgået

Finansminister Bjarne Corydon og hans embedsmænd har hemmeligholdt tal for udfaldstruede ledige i over en måned. (Foto: Simon Fals/Polfoto)
Finansminister Bjarne Corydon og hans embedsmænd har hemmeligholdt tal for udfaldstruede ledige i over en måned. (Foto: Simon Fals/Polfoto)

Finansministeriet vidste allerede d. 7. december, at skønnet for, hvor mange der vil ryge ud af dagpengesystemet ville stige til ca. 22.000.

Dermed har Finansministeriet været vidende om udviklingen i det reviderede skøn i næsten to uger inden, at regeringen og Enhedslisten 19. december indgik en aftale om at tilbyde de udfaldsramte dagpengemodtagere et halvt års uddannelsesydelse, der bygger på, at ”kun” 7.000 – 12.000 danskere ville miste dagpengene.

Det fremgik af finansminister Bjarne Corydons redegørelse på det åbne samråd i beskæftigelses- og finansudvalgene, hvor Corydon og Mette Frederiksen skulle svare på, hvorfor der gik en måned – henover julen – før offentligheden og Enhedslisten blev orienteret.

Læs også:

Se også: Finansministeriet vidste alt om dagpenge-skandale

Skandalen fortsætter
Bjarne Corydon har i løbet af sagen afvist at lade sig interviewe af Ekstra Bladet, som afslørede de hemmeligholdte tal i sidste uge. Hidtil har det kun været kendt, at Finansministeriet blev orienteret om udviklingen i skønnet d. 14. december – blot fem dage inden aftalen med Enhedslisten. Nu står det imidlertid klart, at ministeriet i ugevis var tavse om de nye tal.

Mette Frederiksen er blevet beskyldt for at tilbageholde tal for hvor mange, der ville miste dagpengeretten 1. januar og de efterfølgende seks måneder.

Allerede 5. december sidste år begyndte Beskæftigelsesministeriet at regne på et øget skøn for antallet, der ville miste dagpenge. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har lavet.

Ministeriet regnede med, at knap 20.000 danskere ville ryge ud ad dagpengesystemet i stedet for de 7-12.000, regeringen officielt sagde var tallet for første halvår af 2013.

Beskæftigelsesministeren blev orienteret om dette på et møde den 19. december, men offentligheden og politikerne fik først det nye skøn 24 dage efter, nemlig 10. januar.

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere