LIVE: Se Mette og Bjarne blive grillet om dagpengetal

Mette Frederiksen skal svare for sig i samråd i sagen om det tilbageholdte dagpengetal

Mette Frederiksen er i dag i åbent samråd. (Foto: Rumle Skafte)
Mette Frederiksen er i dag i åbent samråd. (Foto: Rumle Skafte)

SE HELE SAMRÅDET OVER ARTIKLEN. KILDE: FOLKETINGET.DK

Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil gøre livet surt for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, når der i dag er åbent samråd i Beskæftigelsesudvalget i sagen om de tilbageholdte tal for, hvor mange der ville ryge ud af dagpengesystemet. De to partier har kaldt det dybt problematisk, at der gik en måned fra det reviderede skøn blev udregnet, til offentligheden fik det at vide. Også finansminister Bjarne Corydon skal udspørges i det åbne samråd; det sker i umiddelbart folængelse af Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen er blevet beskyldt for at tilbageholde tal for hvor mange, der ville miste dagpengeretten 1. januar og de efterfølgende seks måneder.

Læs Også:

Se også: Mette Frederiksen: Det er mig der er minister

Allerede 5. december sidste år begyndte Beskæftigelsesministeriet at regne på et øget skøn for antallet, der ville miste dagpenge. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har lavet.

Ministeriet regnede med, at knap 20.000 danskere ville ryge ud ad dagpengesystemet i stedet for de 7-12.000, regeringen officielt sagde var tallet for første halvår af 2013.

Beskæftigelsesministeren blev orienteret om dette på et møde den 19. december, men offentligheden og politikerne fik først det nye skøn 24 dage efter, nemlig 10. januar.

SE HELE SAMRÅDET OVER ARTIKLEN. KILDE: FOLKETINGET.DK

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere