Thor Mögers kone: Jeg smutter også til S

SF folketingskandidat Nanna Westerby følger SF-strømmen og bliver Socialdemokrat

Nanna Westerby forlader nu også SF (Foto: Jacob Ehrbahn/polfoto)
Nanna Westerby forlader nu også SF (Foto: Jacob Ehrbahn/polfoto)

Først blev ægtemanden Thor Möger Pedersen fyret som skatteminister for SF. Nu skrider konen helt ud af partiet.

SF folketingskandidat i Nordsjælland og tidligere folketingsmedlem Nanna Westerby har ligesom Emilie Turunen, Jesper Petersen og chefstrateg Claus Peregaard besluttet at forlade SF. I et debatindlæg på politiken.dk antyder Nanna Westerby, Emilie Turunen og Jesper Petersen, at deres udmeldinger er koordinerede, og det bekræfter Nanna Westerby også over for dr.dk.

Alle tre har meldt sig ud af partiet det seneste halve døgn. Og meldingen om Turunens og Westerbys udmeldinger kom samtidigt.

' I dag har jeg meldt mig ind hos Socialdemokraterne. En af de største beslutninger i mit politiske liv indtil nu. Den seneste tid har jeg gjort mig grundlæggende politiske og ideologiske overvejelser. Jeg er nået frem til, at jeg ville stemme på Socialdemokratiet, hvis der var valg i morgen' skriver Nanna Westerby på sin Facebook-profil.

Både Nanna Westerby og Emilie Turunen har onsdag morgen lavet lange opdateringer på deres Facebook-profiler, hvor de forklarer, hvorfor de forlader den synkende SF-skude. Opdateringer, der indholdsmæssigt ligner hinanden til forveksling.

'Jeg har igennem hele mit politiske liv været optaget af at sikre alle unge en mulighed for at tage en uddannelse. Jeg har arbejdet for et opgør med princippet om ”ansvar for egen læring”, der individualiserede og akademiserede skolen og lod unge fra uddannelsesfremmede hjem i stikken. Jeg har efterlyst opgør med fri- og privatskoler, der fungerer som eliteskoler for ressourcestærke børn. Jeg er fra ende til anden tilhænger af regeringens skoleudspil. Her må jeg konstatere, at Socialdemokraterne stiller sig i spidsen for den bevægelse, som jeg selv føler mig hjemme i' skriver Nanna Westerby på sin Facebook-profil.

Læs også:

Se også: Thor Mögers kone: Jeg smutter også til S

Nanna: Jeg har rykket mig
Nanna Westerby mener ikke, at hun har smækket med døren i SF. Der er hende, der har flyttet sig politisk og ikke nødvendigvis SF, skriver hun. Nu er hun så nået frem til den konklusion, at det er Socialdemokraterne, der bedst repræsenterer hende politisk.

'Jeg har selv tidligere hævdet, at Socialdemokraterne var ”forvaltere af magten”, og ikke vil ”forandre samfundet”. Men sandheden er, at det er Socialdemokratiet, der har stået forrest i forandringer af Danmark. Der har bygget den danske velfærdsstat. Derfor er jeg stolt over at melde mig ind i Socialdemokratiet. Og derfor melder jeg mig ud af SF. Det gør jeg helt uden bitterhed. Jeg har haft mange gode oplevelser og mange gode år som SF’er', skriver hun.

'Samtidig må jeg konstatere, at SF’s udvikling ikke er årsag til, at jeg nu bliver socialdemokrat(...)Det er åbenlyst, at jeg ikke har været enig i de beslutninger, som et flertal i partiet har truffet den seneste tid. At jeg ønskede en anden vej for SF. Men det har været fuldstændig legitime beslutninger, som jeg har dyb respekt for', skriver Nanna Westerby, der tidligere har været formand for SFU.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere