SF-profil: Derfor skrider jeg også over til S

Medlem af Europa-Parlamentet Emilie Turunen smutter nu også over til Socialdemokraterne

28-årige Emilie Turunen, der er medlem af Europa-Parlamentet, vælger nu også at forlade SF (Foto: Jens Dresling)
28-årige Emilie Turunen, der er medlem af Europa-Parlamentet, vælger nu også at forlade SF (Foto: Jens Dresling)

I morges meddelte SF's ene medlem af Europa-Parlamentet og et af partiets unge håb Emilie Turunen, at hun følger i hælene på partiets nu tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, og forlader det efterhånden synkende parti.

'Jeg har truffet det største valg i mit politiske liv: At forlade SF og søge om optagelse hos Socialdemokraterne', skriver hun på sin Facebook-profil. Derefter giver hun en lang uddybning.

'Jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, fordi det er der, jeg politisk hører hjemme. Det er en stor beslutning med mange konsekvenser, også personlige, og en beslutning, der har skullet modne sig, men jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig at gøre. Jeg kan ikke lave politik halv hjertet eller splittet. Jeg må lægge min indsats der, hvor jeg mener, jeg bedst kan kæmpe for de idealer om retfærdighed og fællesskab, jeg tror på. Det handler om den langsigtede vision for Danmark, om evnen til at lede og om konkrete politikker som beskæftigelse, integration, uddannelse og socialpolitik, hvor jeg må konstatere, at jeg er mere enig med Socialdemokraterne end med SF', skriver Emilie Turunen.

Emilie Turunen støttede Astrid Krag i formandsvalget i efteråret, og det er - i lighed med Jesper Petersen - i skuffelse over, at det blev Annette Vilhelmsen og ikke Astrid Krag, der skal tegne SF fremover, at hun nu har valgt at tage sit exit.

'Jeg har siden formandsvalget i SF tænkt meget over mit politiske ståsted. Det var en stor skuffelse for mig, at partiet valgte, som det gjorde, men jeg anerkender valget som fuldstændig legitimt. Jeg er blot grundlæggende uenig i det mandat, som SF’s nye formand blev valgt på at udfolde. Formandsvalget er således ikke årsagen til, at jeg nu går, men det var en anledning til at reflektere over mit ståsted, min politiske overbevisning, mine drømme – og ikke mindst over, hvorfra disse bedst kan realiseres. Socialdemokraterne er reelt det eneste parti, der kan tage kampen op med Venstre i en definerende tid for Danmark og Europa', skriver Emilie Turunen.

Læs også:

Related content

SF kan ikke løse opgaven
Jesper Petersen har efter sin afgang givet udtryk for, at SF ikke er modent til at tage ansvar for lederskab og kæmpe for almindelige lønmodtagere på midten af dansk politik. I den lange kommentar, Emilie Turunen har lagt op på sin offentlige Facebook-profil, er tonen den samme.

' Det danske velfærdssamfund er presset af en langvarig økonomisk krise, vi har stigende arbejdsløshed, begrænsede offentlige midler, en løbsk finanssektor og et dybt krisehærget Europa. Jeg vil være i et parti, der har øjnene rettet mod disse store samfundsudfordringer – og som både har viljen og evnerne til at løse dem. Ellers overlader vi banen til Venstre og deres tyske lønninger, brugerbetaling og nulvækst i den offentlige sektor. Det må vi ikke! Centrum-venstre skal levere stærke svar funderet i kerneværdier om solidaritet, fællesskab og retfærdighed. Og vores svar skal forankres i konkret forandring og vilje til at gå forrest. Det tror jeg ikke længere på, at SF formår. Socialdemokraterne er og bliver motoren og håbet i centrum-venstre, uagtet dagsform og meningsmålinger', skriver det tidligere SF-medlem.

Hun vælger at forlade partiet i go ro og orden, men følger dog med strømmen af en lang række andre SF'ere, der har sagt nej tak til partiets linje.

'SF har givet mig mange fantastiske oplevelser gennem årene. Jeg forlader SF uden bitterhed, men med stor afklarethed. Jeg ønsker SF alt det bedste. Det er bare ikke mit parti længere', skriver hun.

Emilie Turunen er 28 år og har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2009. Hun er tidligere formand for SFU, og har tidligere meddelt, at hun stiller op til Folketinget ved næste valg.

Læs også:

Se også: Politisk ordfører: Derfor skrider jeg fra SF0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere