Storkredsformand: Jesper P. stjæler SF-mandat

SF' storkredsformand i Sønderjylland mener, at Jesper Petersen burde være blevet løsgænger i en periode

Nu tidligere politisk ordfører for SF, Jesper Petersen. (Foto: Mik Eskestad)
Nu tidligere politisk ordfører for SF, Jesper Petersen. (Foto: Mik Eskestad)

Det er i forvejen et stort slag for det trængte regeringsparti SF, at partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, i går aftes valgte at gå fra SF til Socialdemokraterne.

I hans hjemstavn i Sønderjylland er der stor skuffelse hos SF.

SF's storkredsformand for Syd – og Sønderjylland, Marie Sunesen, mener, at den nu tidligere politiske ordfører for SF forlader sit moderparti på en rigtig dårlig måde.

Læs også:

Se også: Politisk ordfører: Derfor skrider jeg fra SF

Har stjålet mandat
- Jeg synes faktisk, han har stjålet et mandat. Jeg synes, det er ufint og unfair over for dem, der har gjort så meget for Jesper, at han nu fra time til time vælger at gå direkte over og blive socialdemokrat og tage mandatet med, siger Marie Sunesen til ekstrabladet.dk.

Jesper Petersen har ifølge Marie Sunesen fået bred opbakning fra partiforeningen i Sønderborg, da han stillede op til folketingsvalet i 2011 og blev valgt ind. Derfor er hun skuffet over, at han nu halvandet år efter skifter parti.

- Han har trådt sine politiske barnesko i SFU. Så stillede han op til folketingsvalget i 2011 i Sønderborg partiforening i min storkreds. Han stillede op på SF’s valggrundlag og bakkede stærkt op om det, og partiforeningen lagde et meget stort arbejde i ham, siger hun.

Hun understreger, at han ifølge grundloven har ret til at administrere sit mandat som han vil, men at man altid har holdt sammen i SF, og også burde føre den linje fremover.

- I SF har vi altid stillet op som et hold. Det ved Jesper også godt, siger hun.

Læs også:

Related content

Bliv løsgænger
Jesper Petersen skal stemmes ind af den socialdemokratiske folketingsgruppe, inden han kan indtræde, og der håber storkredsformanden, at Socialdemokraterne sætter en fod ned.

- Det ville klæde Socialdemokraterne, ikke at stemme ham ind i gruppen. Nu står vi og skal finde en ny folketingskandidat, det er ikke fint gjort, siger Marie Sunesen.

I virkeligheden havde Marie Sunesen helst set, at Jesper Petersen af respekt for sin partiforening i Sønderborg og sin storkreds burde holde sig væk fra partierne på Slotsholmen indtil næste valg.

- Det er hans beslutning, at han hellere vil være SF’er end socialdemokrat, men det havde klædt ham og været modent af ham, hvis han havde taget en periode som løsgænger - for eksempel indtil næste folketingsvalg – og så havde stillet op for Socialdemokraterne, siger storkredsformanden for SF i Syd – og Sønderjylland.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere