Kom ud af busken Helle

Venstre folketingsmedlem undrer sig over, at statsministeren ikke holder pressemøde med den tyrkiske premierminister

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glæder sig til at få besøg af Tyrkiets premierminister Erdogan i morgen.

Det fortalte hun på sit pressemøde på Christiansborg ved middagstid.

Derfor undrer Venstres folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen sig over, hvorfor hun ikke har tid til at holde et kort såkaldt door step pressemøde med den tyrkiske premierminister.

- Nu må vi have Helle Thorning-Schmidt ud af busken. Hun holder jo altid korte pressemøder, når hun får besøg fra udlandet. Det ser mærkeligt ud, at der ikke er tid til sådan et møde, når Erdogan kommer, siger Michael Aastrup Jensen til ekstrabladet.dk.

Spørgsmål
Han har derfor stillet et §20 spørgsmål til statsministeren for at få en forklaring.

Hans spørgsmål lyder:

- I forbindelse med den tyrkiske premierministers besøg 19/3 bedes statsminsiteren redegøre for, hvorvidt Statsministeriet har forsøgt at arrangere et pressemøde med deltagelse af den tyrkiske premierminister.

Ifølge Folketingets regler skal statsministeren svare inden for seks hverdage - altså senest på onsdag i næste uge.

- Jeg regner ikke med at få svar før i sidste øjeblik. Til den tid er den tyrkiske premierminister rejst hjem, men jeg vil gerne have en forklaring på, hvorfor der ikke kan afses tid til et kort pressemøde med Helle Thorning-Schmidt og Erdogan, for det skyldes vel ikke frygt for, at den kurdiske TV station Roj TV skulle dukke op, spørger Michael Aastrup Jensen.

Dermed hentyder han til, at Erdogan nægtede at stille op til et pressemøde med daværende statsminsiter Anders Fogh Rasmussen i 2005, fordi Roj TV ville være til stede.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere