KL afviser: Vi har ingen læreraftale med Corydon

Kommunerne afviser, at man har klappet lærernes overenskomst af med regeringen forud for konflikt og indgreb

Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har ikke på forhånd aftalt, hvordan man kan få skovlen under lærerne i de igangværende, men fastlåste forhandlinger om en ny overenskomst.

KL's formand, Erik Nielsen (S), afviser i en mail til Ritzau, at man har lavet en masterplan med finansminister Bjarne Corydon (S), så parterne via først lockout og siden et indgreb af Folketinget har kunnet få fremtvunget et opgør med lærernes arbejdstidsregler.

- Jeg kan helt afvise, at der er en fælles masterplan. KL har forberedt vores krav til overenskomsterne gennem flere år.

- Vi analyserede igennem 2011 og 2012 14.800 læreres arbejdstid og skrev kronik med vores synspunkt tilbage i januar 2012.

- Endelig blev vores synspunkter til overenskomstforhandlingerne meldt ud med et debatoplæg i september 2012. Det har regeringen ikke indflydelse på, siger Erik Nielsen.

DR bragte søndag en historie, hvor det kom frem, at de to parter havde holdt møder, hvor lærernes arbejdstid blev diskuteret. Og ifølge kilder, der var med til et afgørende møde den 13. november sidste år, blev man enige om "at gå hele vejen".

- KL har selvsagt ikke planlagt efter et regeringsindgreb. Grunden til, at vi nu er i Forligsinstitutionen, er, at lærernes fagforening efter tre måneders forhandling stadig ikke ville realitetsforhandle KL's hovedkrav, siger Erik Nielsen.

Han understreger, at det er helt normal praksis for KL at mødes med regeringen omkring sager, der vedrører kommunerne.

- Vi mødes med regeringen hver eneste uge omkring kommunale interesser. Når regeringen er på vej med en større en reform på vores område, så er det afgørende for os at blive orienteret og drøfte det med regeringen.

- Regeringen er selvfølgelig også interesseret i at høre om, hvorvidt KL kræver afskaffelse af arbejdstidsaftalen, siger Erik Nielsen.

KL har varslet lockout af lærerne. De to stridende parter forhandler i øjeblikket om en ny overenskomst i Forligsinstitutionen. Det store stridspunkt er fordelingen af undervisningstid og forberedelsestid.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere