Løkke vil holde Johanne ude

Venstre vil have sikkerhed for, at Enhedslisten ikke ændrer på vækstresultatet mellem V og K og regeringen

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Lars Løkke Rasmussen fra Venstre og Lars Barfoed fra De Konservative forhandler søndag aften med S-SF-R-regeringen for at få vækstplanen i hus.

Inden mødet i Finansministeriet hos finansminister Bjarne Corydon (S) er der tillid til, at forhandlingerne vil bære frugt.

Men Lars Løkke Rasmussen har sine betingelser, før han kan sige god for en vækstplan med regeringen.

- Vi har brug for et byrdestop, så vi får sikkerhed for, at det skridt i den rigtige retning, vi nu tager med regeringen, ikke bliver erstattet af et skridt i den forkerte retning med Enhedslisten bagefter, sagde Venstres formand inden forhandlingerne.

Lars Løkke Rasmussen vil have, at der både skal ske noget med grænsehandlen og med energiaftalen, der lægger rammerne for omstilling til vedvarende energi og mål for, hvor meget energiforbruget skal falde over de kommende år.

Også De Konservatives formand, Lars Barfoed, mener, at forhandlingerne går fremad:

- Grundlæggende er vi stadigvæk der, hvor vi siger til regeringen, at det går i den rigtige retning - men det er ikke godt nok. Vi vil have mere fundamentale reformer, vi vil have større skridt i retning af mere beskæftigelse i vores virksomheder, siger han.

Vækstplanen skal skabe job i Danmark. Og det er her, Venstre og Konservative vil ind og sænke forskellige afgifter til fordel for erhvervslivet.

Venstre og de øvrige partier i blå blok har reelt vetoret i forhandlingerne, efter at Enhedslisten i sidste weekend besluttede at stemme imod den centrale del af vækstplanen, som omhandler kommunernes økonomi.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere