Ledig om akut-bedrag: Fortielser kommer altid frem

Janne Weile fra Korsør er chokeret over, at beskæftigelsesministeren har hemmeligholdt tal for, hvor mange der er i hendes situation

Janne Weile er chokeret over, at Mette Frederiksen har hemmeligholdt tal. (Foto: Per Rasmussen)
Janne Weile er chokeret over, at Mette Frederiksen har hemmeligholdt tal. (Foto: Per Rasmussen)

Janne Weile, 45, fra Korsør har været uden ordinært arbejde siden 2010 og mistede sine dagpenge i januar. Det chokerer hende, at beskæftigelsesministeren har hemmeligholdt tallene for, hvor mange der lige som hende mister dagpenge frem til sommer.

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko

Vær dog ærlig
- Løgn og fortielser kommer altid frem på et eller andet tidspunkt. Jeg ved ikke lige, hvad man får ud af, at holde tallene hemmelige. Jeg ved ikke, om det er for at pynte på det lige som jeg fornemmer, man gør med akutjob. Jeg synes ikke, det er fair. De takler ikke situationen særlig godt. Man kan da i det mindste være ærlig, siger Janne Weile til ekstrabladet.dk.

Det midlertidige arbejde, som hun har haft siden slutningen af januar, har ikke givet meget tryghed for det er første gang i tre år, hun har et job, som ikke er praktik eller løntilskud. Derfor er hun meget langt fra at genoptjene retten til dagpenge.

- Det her gør mig jo ikke ligefrem roligere. Det er sort nok i forvejen, og når der hele tiden dukker ting op, der forværrer situationen samtidig med, at de ikke melder ud, hvad de vil gøre, bliver det værre.

Læs også:

Se også: Mette F: Erkender, at hun skjulte sandhed i 24 dage

Intet netværk
Fordi Janne er gift og har hus, er hun ikke berettiget til kontanthjælp. Så hvis hun ikke får et job inden skæringsdatoen for uddannelsesydelsen den 1. juli 2013, står hun uden indtægt.

- Det går lige indtil sommer. Jeg ved jo ikke, hvordan situationen ser ud til juli, men jeg mister i hvert fald bilen, hvis jeg ikke har fået job inden sommer. Jeg ved ikke, hvad der ellers sker.

Janne Weile og hendes mand kan lige akkurat blive siddende i huset, men udsigterne til at få job kan også være lange.

- Jeg har ikke noget netværk, så jeg kæmper en lang kamp for mig selv. Jeg går ikke ind på akutjobsiden, for der er ikke mange job for mig der. Derfor søger jeg på Jobnet og Jobindex, siger Janne Weile med henvisning til, at hun har set mange akutjob som overlæge, bioanalytiker og andre job, som hun med sin uddannelse som kontormedhjælper ikke har en chance for at få.

Hun understreger, at hun søger alt, hvad hun kan komme i nærheden af inden for de kvalifikationer, hun har.

Læs også:

Se også: DF: Mette F bange for øretæver

Uvisheden er det værste
Af og til har Janne Weile haft løntilskudsarbejde eller praktik, og lige nu har hun et kortvarigt job i HR-afdelingen i Slagelse Kommune.

Den 1. april går hun over på uddannelsesydelse på kontanthjælpssats. Meningen er, at hun skal i gang med et uddannelsestilbud indtil ordningen udløber til sommer.

- Nu bliver jeg jo så kaldt ind på jobcenteret, og så skal vi finde ud af, hvilke korte kurser jeg kan tage, som kan forbedre mine kompetencer. Jeg tror dog ikke, jeg kan nå så meget inden sommer.

Derefter er fremtiden usikker, og det er det allerværste ved at være ledig, fortæller hun.

- Det værste er uvisheden, og det hjælper jo absolut ikke noget, at der ikke er styr på tallene. Så bliver det bare mere usikkert. På et eller andet tidspunkt må det lykkedes at få et job. Det er man nødt til at tro på, for ikke at gå ned med stress, siger Janne Weile.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere