Thorning: Jeg har fuld tillid til Frederiksen

Mette Frederiksen har ikke ført offentligheden bag lyset i sagen om skjulte dagpengetal, siger statsministeren

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker op om beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der bliver beskyldt for at føre offentligheden bag lyset, efter at det er kommet frem, at hun i 24 dage har vidst hvor mange, der ville miste dagpengeretten.

Læs også:

Se også: Mette F: Erkender, at hun skjulte sandhed i 24 dage

Det siger Thorning, kort tid før dag to på EU's forårstopmøde i Bruxelles officielt går i gang.

- Beskæftigelsesministeren har været ude og kommentere på sagen, og jeg har ikke yderlige kommentarer til det.

- Selvfølgelig har jeg fuld tillid til min beskæftigelsesminister. Hun har kommenteret sagen i dag, og derfor vil jeg ikke kommentere yderligere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Læs også:

Se også: Engell: En forfærdelig møgsag

Mette Frederiksen er blevet beskyldt for at tilbageholde tal for hvor mange, der ville miste dagpengeretten 1. januar og de efterfølgende seks måneder.

Allerede 5. december sidste år begyndte Beskæftigelsesministeriet at regne på et øget skøn for antallet, der ville miste dagpenge. Det viser en aktindsigt, som Ekstra Bladet har lavet.

Læs også:

Se også: EL: Finansministeren har også ansvaret i dagpengesag

Ministeriet regnede med, at knap 20.000 danskere ville ryge ud ad dagpengesystemet i stedet for de 7-12.000, regeringen officielt sagde var tallet for første halvår af 2013.

Beskæftigelsesministeren blev orienteret om dette på et møde den 19. december, men offentligheden og politikerne fik først det nye skøn 24 dage efter, nemlig 10. januar.

Læs også:

Se også: DF: Mette F bange for øretæver

Den udlægning er Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, dog ikke enig i. Han mener, at der er tale om manipulation, og at offentligheden er blevet ført bag lyset.

- Hvis folketingsudvalget spørger, hvordan tallene er, og man ikke får svar, så er det dybt kritisabelt, siger han.

- Når ministeren ligger inde med dem, så må ministeren aldrig svare: De tal findes ikke. Så er man nødt til at svare fuldstændigt efter bogen og komme med de tal, man har. Det er politisk ABC på Christiansborg, som man aldrig viger fra, siger Peter Skaarup.

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko

Dansk Folkeparti og Enhedslisten har kaldt Mette Frederiksen i samråd for at forklare de skjulte tal.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere