Venstre vil have kørselsfradrag til studerende

Landets studerende skal have mulighed for at få kørselsfradrag på linje med andre, mener Venstre

Venstre vil give studerende mulighed for at få kørselsfradrag på linje med alle andre, når de pendler til og fra deres uddannelsessted.

Det siger Venstres Mads Rørvig, der onsdag lagde ønsket på bordet under forhandlingerne med regeringen om en reform af SU'en.

- Vi vil gerne give en hjælpende hånd til dem, der vælger at blive boende, hvor de bor, og ikke vælger at slå sig ned i de store universitetsbyer, siger Mads Rørvig til Ritzau.

- Forslaget er en del af Venstres politik om at gøre noget for at styrke landområderne, tilføjer han.

Forslaget gør det muligt for studerende, der har mere end 24 kilometer til deres uddannelsessted, at opnå et fradrag for transporten.

Ifølge Uddannelsesministeriets beregninger vil forslaget - såfremt det bliver en del af en samlet SU-reform - få betydning for omkring 50.000 studerende landet over.

Det ventes, at det vil koste 70 millioner kroner at give studerende samme mulighed for at få kørselsfradrag, som folk i arbejde har i dag.

Udgiften på 70 millioner trækker imidlertid i den modsatte retning af målet med SU-reformen, nemlig at hente to milliarder kroner til statskassen.

Venstre er enig i regeringens mål om at skaffe to milliarder gennem en omkalfatring af SU-systemet, men Mads Rørvig mener ikke, at de 70 millioner vælter læsset.

- Studerende kører jo som regel ikke til og fra sit uddannelsessted hver eneste dag. Og et forslag til 70 millioner kroner kan sagtens holdes inden for den ramme, der er lagt, siger han.

Et andet parti, der til gengæld ikke er enig i målet om at spare to milliarder kroner, er Dansk Folkeparti.

Partiet ønsker ikke at lægge sig fast på et sparemål, og partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, er fortsat pessimistisk, når det gælder udsigten til at nå op på det beløb.

- Jeg kan have svært ved at se, at vi kan nå derop. Nu må vi se, hvor tæt, vi kan komme på, og hvor regeringens smertegrænse så ligger, siger han.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har onsdag ingen kommentarer til Venstres forslag.

- Jeg er tilfreds med mødernes forløb og ser frem til de fortsatte drøftelser, pointerer ministeren i en sms til Ritzau efter forhandlingerne, der fortsætter fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere