Så meget scorer Lykketoft på FN-toppost

Mogens Lykketoft kan se frem til en fyrstelig hyre plus diverse betalte goder, hvis han bliver ny formand for FN's Generalforsamling

Mogens Lykketoft (foto: Jesper Mortensen)
Mogens Lykketoft (foto: Jesper Mortensen)

Mogens Lykketoft behøver fortsat ikke at bekymre sig om, han har råd til smør på brødet, hvis han bliver ny formand for FN's Generalforsamling.

Læs:

Se også: Lykketoft i spil til FN-toppost

Der er nemlig særdeles gode penge at hente for socialdemokraten, hvis han udskifter det i forvejen vellønnede job som Folketingets formand med FN-topposten i september 2015 og et år frem.

Det er Udenrigsministeriet, der har indstillet Lykketoft som kandidat til den prestigefyldte post. Og det er da også den danske stat, der kommer til hænge på det meste af regningen for Lykketofts eventuelle arbejde i FN-bygningen i New York.

Ifølge ministeriet vil Lykketoft blive aflønnet på niveau med den danske FN-ambassadør: Det betyder, at han får en grundløn på omkring 930.000 kr. om året i inkl. pension. Penge, der bliver beskattet i Danmark.

Læs også:

Se også: Lykketoft klar til at banke hovederne sammen på verdens pinger

Skattefrit tillæg
Skat vil Lykketoft imidlertid ikke skulle betale af det såkaldte 'omkostningstillæg', han vil modtage oven i sin grundløn. Tillægget er individuelt, men ser man på, hvad Danmarks nuværende FN-ambassadør modtager, er det ikke småpenge: Her ligger det skattefrie tillæg på omkring 600.000 årligt - igen betalt af de danske skatteydere.

På den måde kan Lykketoft se frem til at inkassere en del mere på bundlinjen i forhold til sit nuværende job som Folketingets formand. Her er bruttolønnen ligeledes på omkring 1,5 mio. om året, men uden de skattefordele, som FN-jobbet vil indebære.

Fri lejlighed og bil
Ud over FN-lønnen vil den danske stat også komme til at skulle betale for den lejlighed, Lykketoft vil få stillet til rådighed i New York. Ligesom lønnen til en del af Lykketofts stab også vil være finansieret fra Danmark, oplyser Udenrigsministeriet.

FN vil dog også skulle punge ud for udgifterne til en del medarbejderne i formandens sekretariat. Desuden kommer FN til at hænge på udgifterne til den bil, chauffør og sikkerhed, Lykketoft vil få stillet til rådighed.

Farvel til eftervederlag
Lykkes det for S-veteranen at få fingrene i stillingen i FN, må han dog i den periode vinke farvel til det eftervederlag svarende til en fuld løn, han ellers ville have fået som afgået formand for Folketinget.

'Der (vil) ske modregning i eftervederlaget fra dag 1 for den løn han modtager fra FN-jobbet,' lyder det således et svar fra Folketinget til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Ellemann: Lykketoft er perfekt til FN-toppost

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere