Engell: Helle jubler over at slippe for Lykketoft

Hans Engell vurderer, at det kan være godt for Socialdemokraterne, hvis Lykketoft smutter til FN i 2015

(Foto: Kristian Linnemann)
(Foto: Kristian Linnemann)

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, peger på, at statsministeren formentlig er glad for, at Mogens Lykketoft nu stræber efter en international toppost i FN.

- Jeg tror, Helle Thorning-Schmidt bliver rigtig glad for det her, fordi det betyder, at Mogens Lykketoft får mindre tid til at kritisere regeringens økonomiske politik, siger Hans Engell med et glimt i øjet til ekstrabladet.dk.

Mogens Lykketoft er flere gange gået i rette med regeringens økonomiske politik. Det skete for eksempel i et såkaldt Jubilæumsskrift udgivet af Det Økonomiske Råd i december, hvor han dumpede Helles strategi om at sikre større arbejdsudbud.

Læs også:

Se også: Lykketoft i spil til FN-toppost

Den rette til posten
Hans Engell er dog ikke i tvivl om, at Folketingets nuværende formand kan klare skærene som formand for FN's Generalforsamling fra 2015 til 2016.

- Mogens Lykketoft er et stærkt bud til posten. Han har særdeles gode forudsætninger som mangeårig politiker og som mangeårig finansminister, og også som udenrigsminister. Han har et stort internationalt netværk, og så er han god til sprog. Det er et helt naturligt valg.

Hans Engell mener også - med et glimt i øjet - at en international toppost til Danmark kan virke som en kompensation for et svagt punkt i Danmarks nuværende diplomatiske forbindelser.

Læs også :

Se også: Ellemann: Lykketoft er perfekt til FN-toppost

- I betragtning af, at vi i Villy Søvndal har en udenrigsminister, der ikke ligefrem glimrer, så vil det være fint for Danmark at have en post i FN-systemet, hvor Folketingets nuværende formand kan løse opgaven. Det er jo en vigtig opgave, hvor han skal formidle et globalt samarbejde på et vigtigt område, siger Hans Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere