Ida Auken kommer i klub med Zuckerberg og unge Clinton

En eksklusiv klub af 200 unge ledertalenter får den danske miljøminister, Ida Auken, som medlem.

Foto: Martin Lehman
Foto: Martin Lehman

Den danske miljøminister Ida Auken (SF) kan nu slutte sig til en eksklusiv klub af globale unge ledertalenter, som blandt andet tæller Mark Zuckerberg, grundlæggeren af Facebook, og Will. I. Am, producer for Black Eyed Peas.

Ida Auken er udpeget til Young Global Leader under World Economic Forum.

- Jeg er både glad og stolt over at blive en del af den her gruppe af visionære, unge mennesker, som skal give bud på, hvordan verden skal udvikle sig fremover, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

- Jeg får mulighed for at påvirke den globale dagsorden i en positiv retning, samtidig med at jeg får et helt unikt netværk og inspiration fra hele verden af alt fra erhvervsledere og politikere til kunstnere, der har sat gang i deres egne udviklingsprojekter.

Young Global Leaders tæller også Marissa Mayer, administrerende direktør hos Yahoo, Chelsea Clinton, reporter på NBC News og datter af Bill og Hillary Clinton, og Danmarks og Norges kronprinser Frederik og Haakon.

- Nu vil jeg bruge den første tid til at lære de andre medlemmer at kende, og så vil jeg udvælge mig mine mærkesager.

- Jeg er optaget af, hvordan vækst kan fungere som katalysator for bæredygtig udvikling, så fremtidige generationer har noget at leve af, men så sandelig også et sted at leve. Det kan være en dagsorden, jeg vil fremme, siger Ida Auken.

De 200 medlemmer er udvalgt, fordi de har vist lederskab og evne til at skabe og føre nye idéer ud i livet. De kommer fra 70 forskellige lande og er alle under 40 år.

Headhunter firmaet Heidrick & Struggles har screenet de flere tusinder indstillede kandidater, som efterfølgende er blevet vurderet af en udvælgelseskomité.

Det er den danske entreprenør og virksomhedskonsulent Soulaima Gourani, som selv er medlem af Young Global Leaders, der har foreslået Ida Auken som kandidat.

Foruden miljøministeren er fem andre danskere en del af den eksklusive klub.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere