Ellemann: Lykketoft er perfekt til FN-toppost

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er ikke overrasket over, at Mogens Lykketoft stiller op til FN-toppost

(Foto: Anders Brohus/Polfoto)
(Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Tidligere udenrigsminister for Venstre Uffe Ellemann-Jensen vurderer, at Mogens Lykketoft (S) er ganske velegnet til posten som formand for FN’s Generalforsamling i 2015 og 2016. Det er hans reaktion, efter det er kommet frem, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft, er i spil til den prestigefyldte toppost.

- Han er den perfekte mand til posten. Han opfylder alle betingelser. Han er parlamentsformand, har en fortid som udenrigsminister og har erfaring fra sin lange baggrund i politik, siger Uffe Ellemann-Jensen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Lykketoft i spil til FN-toppost

Fjer i hatten
Og hvis Mogens Lykketoft ender med at blive valgt til formand for Generalforsamlingen, vil det ifølge Uffe Ellemann-Jensen kun styrke Danmarks position internationalt.

- Det vil være en gevaldig fjer i hatten for Danmark. Det er en betydningsfuld post. Ikke fordi, den giver stor indflydelse, men fordi, den er meget prestigefyldt for Danmark og ham selv.

Ellemann kan samtidig ikke få øje på andre inden for landets grænser, der vil være bedre til topposten i FN.

- Hvis du kigger dig rundt i Danmark og spørger, hvem der kan opfylde de her betingelser, kan jeg ikke få øje på andre end ham. Jeg håber virkelig, han får den, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Hvis Mogens Lykketoft bliver valgt til formand for Generalforsamlingen, bliver det hans opgave at lede forhandlingerne på den 70. Generalforsamling, der har fokus på den nye globale udviklingsramme, som skal afløse de nuværende 2015-mål med fokus på bekæmpelse af fattigdom, social og økonomisk udvikling og beskyttelse af det globale miljø, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Generalforsamlingen løber fra september 2015 til september 2016. Formandsposten er et fuldtidsjob, der gør, at Mogens Lykketoft må tage orlov fra Folketinget i perioden, hvis han bliver valgt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere