Lykketoft i spil til FN-toppost

Danmark opstiller Mogens Lykketoft som kandidat til posten som formand for FNs Generalforsamling i 2015 og 2016.

Foto: Jens Dresling (polfoto)
Foto: Jens Dresling (polfoto)

Formanden for Folketinget og tidligere udenrigsminister, Mogens Lykketoft, bringes nu direkte i spil til en særdeles tung international post.

Danmark opstiller således Mogens Lykketoft som kandidat til posten som formand for FNs Generalforsamling i 2015 og 2016.

- Det er med stor glæde, at jeg kan meddele, at Danmark i dag vil præsentere Folketingets formand Mogens Lykketoft som kandidat til den prestigefyldte post som formand for FN’s 70. Generalforsamling, der løber fra september 2015 til september 2016. Med Mogens Lykketoft stiller Danmark en overordentlig velkvalificeret kandidat til denne vigtige post, som Danmark aldrig tidligere har besat, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Læs:

Se også: Regeringen fordobler støtte til FN-kontor

Ingen andre kandidater
Formandsposten for FN’s Generalforsamling går på omgang mellem de fem regionale valggrupper. Når gereralforsamlingen i 2015-16 løber af stablen er det den vestlige gruppes tur til at besætte formandsposten.

På nuværende tidspunkt er der ikke opstillet andre kandidater til posten i 2015-16.

Valget af formand finder sted i juni 2015, og formanden tiltræder sin stilling i september 2015. Der er tale om et fuldtidsjob med base i New York. Derfor vil Mogens Lykketoft skulle søge orlov fra Folketinget, hvis det lykkes ham at få posten.

ekstrabladet.dk arbejder på at få en kommentar fra Mogens Lykketoft.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere