V-kvinde: Fri hash i København

Venstres måske kommende borgerrepræsentant i Københavns kommune, Caroline Stage Olsen, vil kæmpe aktivt for, at hash legaliseres i København

Caroline Stage Olsen (V) vil legalisere hash i København. FOTO: Privat
Caroline Stage Olsen (V) vil legalisere hash i København. FOTO: Privat

- Forbudspolitikken har spillet fuldstændig fallit økonomisk og socialt. Derfor er vi nødt til at finde nye veje, mener borgerrepræsentations-kandidat og bestyrelsesmedlem hos Venstres Ungdom, Caroline Stage Olsen.

Hun står som nummer tre på listen over kommende medlemmer af borgerrepræsentationen i Københavns kommune, og så har hun en markant anden holdning end det parti, hun repræsenterer, når det kommer til legaliseringen af hash i København.

- Det er en speciel situation, vi har i København lige nu. Som det ser ud, er det 48% af alle danskere under 35 år, som har prøvet at ryge hash. Det viser, at den her forbudspolitik ikke har virket, så vi skal nå de her mennesker på en anden måde, siger hun til ekstrabladet.dk

Venstre skal droppe moralen
For Caroline Stage Olsen mangler Venstre fornyelse i problematikken omkring hash-handlen i København. Hun efterlyser en fordomsfri debat i stedet for ’den samme moralprædiken’.

- Der er gode argumenter for at legalisere hash. I Holland har de haft stor succes med at legalisere den i Coffee Shops. Her er antallet af kriminelle og misbrugere faldet. Vi er nødt til at stoppe bandekriminaliteten og sørge for, at deres indtægtsmuligheder bliver færre. Jeg vil gøre alt i min magt for at overbevise mit parti om, at en prøveordning nogle år i København er det bedste.

Enig med Frank Jensen
Det betyder, at den unge repræsentant-kandidat er rørende enig med sin røde modstander og overborgmester i København, Frank Jensen (S), der sammen med Enhedslisten i længere tid har talt for at legalisere hash-handlen i København.

- Selvom vi er uenige om mange andre ting, så er det vigtigt at klappe hinanden på skulderen, hvis man har gjort noget rigtigt, og det mener jeg, at Frank Jensen har gjort her. Det er ikke noget ideologisk spørgsmål. Det handler om, at vi skal de sociale problemer til livs.

Tredje gang er lykkens gang
Det er tredje forsøg på at få et flertal for fri hash-handel i København, men tredje gang er lykkens gang, håber Caroline Stage Olsen.

- Fixerum i København var også en lang proces, som man startede med at tale om i 2001. Det tog lang tid før, man fik det igennem, så jeg er fortrøstningsfuld, siger hun til ekstrabladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere