Sønderborg-borgmester: Kasernelukning er ufatteligt tab

I Sønderborg er byens politiske spidser rystede over, at byens kaserne skal lukke.

Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard, Fælleslisten, er chokeret over, at byens kaserne blev sorteper, da kasernelukningerne, som er en del af forsvarsforliget, blev offentliggjort.

- Det er et ufatteligt tab. Jeg kan nok ikke helt fatte beslutningen og konsekvenserne af den fuldt ud lige nu.

- Men jeg kan konstatere, at det er et opgør med den historiske dimension - og en fuldstændig underkendelse af, hvad det betyder at have en folkelig opbakning til forsvaret, siger Aase Nyegaard i en udtalelse.

Selv om Sønderborg Kaserne var en af de fem kaserner, som forsvarschef Peter Bartram havde indstillet skulle lukke, kommer det alligevel bag på Sønderborgs borgmester, at det blev byens kaserne, der måtte lade livet.

- Vi har tidligere oplevet, at kasernen var besluttet flyttet - hvorefter den alligevel blev i Sønderborg.

- Så jeg har det nok sådan, ligesom de fleste andre i Sønderborg, vil jeg tro, at vi har ikke opgivet håbet endeligt. Vi har vanskeligt ved at forestille os byen uden kasernen, både menneskeligt, økonomisk og geografisk, siger Aase Nyegaard.

Politikerne valgte ikke at følge de militærfaglige indstillinger fra forsvarschef Peter Bartram, da forligskredsen mandag blev enig om at lukke to kaserner og skære en tredje, Vordingborg, ned til et minimum.

For Sønderborg gælder det nu om at finde ud af, hvad kaserne-faciliteterne skal bruges til.

- Når vi har sundet os, må vi rejse os og se på, hvad man med godt politisk lederskab har forvandlet kasernelukninger til i for eksempel Viborg og Næstved.

- Vi er vant til at kæmpe, og det vil vi selvfølgelig også gøre her. Vi må tænke i de muligheder, som opstår i et univers uden kasernen, siger borgmester Aase Nyegaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere