Engell: Så tomme er Johannes trusler

Hans Engell giver ikke meget for Enhedslistens trusler om et veto, der kan tvinge Thorning til at udskrive valg inden sommer

(Fotocollage: Henning Hjorth)
(Fotocollage: Henning Hjorth)

Nok har Enhedslisten i dag optrappet retorikken med truslerne om at nedlægge veto mod et centralt element i regeringens vækstplan - hvilket kan betyde, at Thorning må udskrive valg inden sommer.

Men når det kommer til stykket, så tør Johanne og co. ikke fælde Thorning, mener ekstrabladet.dks politiske kommentator, Hans Engell

- Jeg betragter det mest som tom retorik. Hver gang det er blevet alvor, så kan Enhedslisten ikke noget. Så falder de til patten.

- Hidtil har alt, hvad Enhedslisten er kommet med, været tomme trusler. Når det kommer til stykket, så vælter de ikke regeringen, lyder det fra Hans Engell.

Løst krudt
Han hæfter sig ved, at Enhedslisten tidligere har ført sig frem med ultimative krav op til finanslovsforhandlingerne, men alligevel er endt med at indgå en aftale med regeringen.

- Ved de sidste par runder med finansloven er der kommet en lang liste af ultimative krav, men da de kom til forhandlingsbordet, var stort set det hele smeltet. Så selv om Aaen nu taler med store bogstaver, så har der hidtil været meget løst krudt i det, han sagde, siger Hans Engell.

Hænger på Løkke
Ikke desto mindre mener Engell ikke, at Helle Thorning bare kan trække på skuldrene over meldingen fra Enhedslisten.

- Regeringen er nu for alvor klar over, at den kun har Lars Løkke at bygge på. Det er selvfølgelig ikke noget stærkt kort for en rød regering at skulle være afhængig af Venstres formand, siger Engell med henvisning til, at der nu er lagt op til, at regeringen skal finde flertal for dens vækstplan med hjælp fra Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere