Margrethes kammerherre hyrer østarbejdere til slaveløn

Kammerherre ved hoffet har benyttet sig af vikarfirma, der giver østeuropæiske arbejdere 60 kroner i timer for lave det hårde arbejde på hans fynske gods

Hoffets kammerherre har benyttet sig af vikarfirma, der giver østeuropæiske arbejdere 60 kroner i timer for lave det hårde arbejde på hans fynske gods. (Foto: Lone Brandis og Polfoto)
Hoffets kammerherre har benyttet sig af vikarfirma, der giver østeuropæiske arbejdere 60 kroner i timer for lave det hårde arbejde på hans fynske gods. (Foto: Lone Brandis og Polfoto)

Henri Hage forstår sig på etikette. Han er nemlig kammerherre ved hoffet under dronning Margrethe, og har en årelang erfaring i at være officiel repræsentant for Danmark på de bonede gulve.

Men når det kommer til at få udført det praktiske arbejde på hans flotte Kjærsgaard Gods på Fyn, har Henri Hage dog ikke meget tilovers for den etikette, der normalt gælder for det danske arbejdsmarked.

Kammerherren og godsejeren er således ikke bleg for at hyre østarbejdere til det hårde arbejde til en løn, som ligger milevidt fra standarderne herhjemme. 60 kr. i timer er, hvad det kan blive til for de østeuropæere, der pukler med at klippe pyntegrønt af godsets nobilis-granner.

Optræder på reklamevideo
Henri Hage har nemlig været en flittig bruger af det kontroversielle firma Baltic Workforce, der har gjort en forretning ud af at tilbyde billig østeuropæisk arbejdskraft i Danmark. Henri Hage er tilsyneladende så tilfreds, at hans gods fremtræder på en reklamefilm, som Baltic Workforce har liggende på dets hjemmeside.

– De er meget hjælpsomme, og det er et meget professionelt firma, lyder de rosende ord fra én af de ansatte på Kjærsgaard Gods.

Baltic Workforce tager 90 kr. i timen for ulejligheden, mens der blot er 60 kr. at hente for de østeuropæiske arbejdere, viser kontrakter, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af.

Kammerherren: Det er et hårdt arbejde
Henri Hage ser absolut ingen problemer i, at han benytter sig af underbetalte østeuropæere, når han skal have klippet sit pyntegrønt.

– Jeg tror nu sagtens, at vi kan skaffe danske arbejdere, men jeg tror også, at de kører hjem igen, for der er jo ikke nogen, der vil gå med sådan en lang stangsaks, vi har brug for, når vi skal klippe pyntegrønt ude i skoven, lyder hans begrundelse for, at han benytter sig af underbetalte østarbejdere på sit gods.

– Det er faktisk et ret hårdt arbejde, når man skal gå en hel dag med sådan en stangsaks. Så jeg tror godt, at vi kunne få nogle danskere ud at kigge på det, men jeg tror hurtigt, at de vil køre hjem igen, fortsætter han.

Spørg på Christiansborg
Ekstra Bladet ville gerne have spurgt direktør i Baltic Workforce, Jeppe Ernst Larsen, om han mener, at 60 kr. i timen er en rimelig timeløn. Men han har ikke reageret på vores henvendelser.

I stedet er det lykkedes for Fagbladet 3F at få en kort kommentar fra direktøren pr. mail.

– Debat omkring lønniveau pågår politisk på Christiansborg, og jeg mener det er der tingene bør debatteres, skriver han i mailen til fagbladet.

Køb Ekstra Bladet i dag og læs meget mere:

- Læs hele Henri Hage forklaring: De får den løn, de skal have

- Enhedslisten: Han bør ikke repræsentere Danmark

- Overklassen er tossede med slavelønningerne

- Godser på stribe har sager på halsen

- Nordsjællandere har klart flest sager om ulovligt østarbejde

- Socialdemokraterne: En flok rige banditter

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere