Engell: S-borgmestre er kujoner

Politisk kommentator Hans Engell kalder S-borgmestre, der ikke vil have besøg af statsministeren, for torskedumme

(Foto: Kristian Linnemann)
(Foto: Kristian Linnemann)

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det kujonagtigt og ris til egen bagdel, at tre socialdemokratiske borgmestre i dag går ud og kritiserer statsminister Helle Thorning-Schmidt og siger, at de ikke ønsker at hun skal besøge deres kommune forud for kommunalvalget i efteråret.

- Jeg synes, det er torskedumt af borgmestrene. Helle Thorning kan som statsminister og partileder godt leve uden at besøge en Nordjysk kommune. Det overlever hun nok, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Hans Engell mener, at kritikken er pinlig og et tomt slag i luften, der ikke vil gavne borgmestrene i sidste ende.

Læs også:

Se også: S-borgmestre til Thorning: Hold dig væk i vores valgkamp

- Det er en situation, hvor et parti er klemt og der er pres på partilederen. Der skal de vise, at de har is i maven, men i stedet opfører de sig som kujoner. De borgmestre, som lægger navn til sådan en kritik af deres partileder, optræder som kujoner. Det er et forsøg på at skaffe nogle få billige point på bekostning af en klemt statsminister, siger Ekstra Bladets politiske kommentator.

Det er Hjørrings borgmester, Arne Boelt, viceborgmester i Frederiksberg, Katrine Lester, og Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, der har bedt statsministeren om ikke at blande sig i den kommunale valgkamp ved at komme på besøg i kommunerne.

Læs også:

Se også: Så dramatisk var Socialdemokraternes møde

Undervurderer vælgerne
Hans Engell mener, at vælgerne er for kloge til at falde for sådan nogle politiske udmeldinger.

- Jeg tror, de undervurderer vælgerne. Folk kan godt skelne imellem deres kommunestyre og borgmester, og så partiet på Christiansborg. Det er en mærkelig måde at tænke på, som siger mere om de her borgmestre end om statsministeren, siger han.

Han understreger, at borgmestrenes angreb ikke betyder noget for Helle Thorning-Schmidt personligt, men at det betyder noget for Socialdemokraterne som parti, at de ikke kan holde sammen på tropperne.

Læs også:

Se også: Engell: Ny måling er Helles helvede

Stiletter eller træsko
Slutteligt giver Hans Engell en slet skjult henvisning til Hjørrings socialdemokratiske borgmester, Arne Boelt, der har udtalt, at de ikke har brug for at se Helles stiletter i hans kommune, men mere har brug for at se et par træsko.

- Det kan være, at Arne Boelt vil have mere glæde af at få besøg af en i stiletter end af en i gummistøvler, siger Hans Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere