Kæmpe A-krig i kulissen

Mette Frederiksen har to gange nægtet at forsvare Helles vækstplan. Socialdemokratiske partisoldater er forargede

(Foto: Wiktor Dabkowski/DPA  / Francis Dean/Polfoto)
(Foto: Wiktor Dabkowski/DPA / Francis Dean/Polfoto)

Der er nu total-krig mellem beskæftigelsesminister og kronprinsesse Mette Frederiksen på den ene side og statsminister Helle Thorning-Schmidt flankeret af finansminister Bjarne Corydon på den anden.

Partitoppen havde bedt en række af de toneangivende ministre og partikammerater om at rejse ud i landet og forsvare regeringens forkætrede vækstplan på en række møder med de socialdemokratiske græsrødder.

Garant for social profil
Den oprindelige plan gik ud på, at der både skulle være en minister og et medlem af folketingsgruppens bestyrelse til stede. Bjarne Corydon var eksempelvis i Slagelse i mandags hvor han forsvarede vækstpakken, hvilket fik fyldig omtale i stort set alle medier.

Mette Frederiksen blev også bedt om at tage et møde med de menige partifæller.

Netop hendes opbakning til planen kunne være guld værd for Thorning og Corydon, fordi hun hos mange står som garant for regeringens sociale profil.

Men det nægtede Mette Frederiksen, oplyser en række centralt placerede socialdemokrater til Ekstra Bladet. Beskæftigelsesministeren havde i forvejen offentligt lagt luft til de omstridte planer om at nedsætte selskabsskatten.

Læs også:

Se også: S-borgmestre til Thorning: Hold dig væk i vores valgkamp

Mette udvandrede
Men her stopper Mette Frederiksens modstand mod at forsvare regeringens økonomiske plan ikke.

Da alle folketingsmedlemmer fra de tre regeringspartier var samlet på Marienborg forrige mandag for at blive informeret om den gigantiske og omstridte plan, forargede det Helles støtter, at Mette Frederiksen på dette vigtige møde også klart signalerede, at hun var mere end lunken over for vækstplanen.

Under den sidste del af mødet på statsministerens residens i Nordsjælland blev folketingsmedlemmerne inddelt i fire grupper, så alle kunne snakke om planen og stille spørgsmål.

Under denne del af seancen udvandrede Mette Frederiksen og satte sig i et separat lokale. Det bliver af S-kilderne tolket, som om hun ikke ønskede at forsvare planen i så stort et forum.

Læs også:

Se også: Corydon lagt for had af sine egne

' Det er jo uholdbart'
Samlet set mener en central socialdemokrat, at Mette Frederiksen har ' kvajet sig fuldstændig' under hele forløbet.

- Det er jo uholdbart, at hun som central minister og medlem af regeringens økonomi-udvalg ikke bakker fuldt og helt op om regeringens vækstplan.

Det var Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, der arrangerede, at ministre og folketingsmedlemmer skulle ud i landet og forklare sig. Han spurgte også Mette Frederiksen og forklarer, at hendes afbud skyldtes en meget fyldt ministerkalender:

- Det var et rent kalenderspørgsmål. Møderne blev sat op med kort varsel, og der er naturligvis respekt for, at nogle af ministrene havde andre møder eller var ude at rejse, siger han.

Læs også: Se også: Avis: Corydon ønskede selskabsskatten endnu længere ned Avis: Corydon ønskede selskabsskatten endnu længere ned

Mette F: Det er spin

Ekstra Bladet modtog i går en skriftlig kommentar fra Mette Frederiksen til partifællernes kritik af hendes passivitet i forsvaret for regeringens store vækstplan.

- Det er da noget besynderligt spin at skulle forholde sig til.

- Det siger sig selv, at jeg som minister og medlem af regeringens økonomiudvalg selvfølgelig bakker op om regeringens politik, skriver Mette Frederiksen.

Læs mere i dagens papirudgave af Ekstra Bladet.

*Mette F: Sikke noget spin

*Corydon chokerer partifæller:S er ikke et venstrefløjsparti

*De rykkede ud: Andre S-topfolk forsvarede Helle og Bjarnes vækstplan

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere