EL og DF vil have ændret dagpengereform

10.000 arbejdsløse har mistet deres dagpenge i årets begyndelse, EL kræver reform genforhandlet. DF er klar

Den tidligere regering, Dansk Folkeparti og Margrethe Vestager er direkte ansvarlige for, at tusindvis af ledige nu mister deres dagpenge. Forligspartnerne må påtage sig det politiske ansvar og genforhandle reformen.

Det mener Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Udmeldingen kommer efter, at nye tal viser, at knap 10.000 arbejdsløse har mistet deres dagpenge i de to første måneder af 2013.

- Argumenterne for dagpengereformen var netop, at de arbejdsløse ville finde beskæftigelse, når de stod til at miste deres dagpengeret. Men tallene viser tydeligt, at grundlaget for dagpengereformen er fuldstændig forsvundet, siger Aaen og tilføjer:

- Da reformen blev forhandlet, var et af argumenterne, at kun få tusinde ville miste deres dagpengeret på et år. Nu er tallet oppe på 10.000 på to måneder.

Helt konkret vil Frank Aaen have parterne til forhandlingsbordet. Og det er Dansk Folkeparti klar til, selv om de selv lagde stemmer til reformen.

- Jeg synes, at det er åbenbart, at der er langt flere, der bliver ramt af den her dagpengeforkortelse, end det var forudset, da vi lavede reformen, siger formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og fortsætter:

- Derfor skal vi som politikere også være parate til at justere, når vi kan se, at konsekvenserne er så voldsomme, som de er.

Han peger på, at partiet allerede i december stillede et forslag om midlertidigt at forlænge retten til dagpenge, og den løsning holder han fast i.

- Regeringens egne prognoser viser, at væksten kommer i slutningen af i år.

- Derfor giver det god mening at lave en midlertidig forlængelse af dagpengeretten, der gør, at effekten slår igennem på et tidspunkt, hvor der er en større chance for, at folk rent faktisk kan få et job, siger Kristian Thulesen Dahl.

Frank Aaen vil have reformen genforhandlet, men Dansk Folkepartis formand vil ikke hænge sig i ordene.

- Man kan kalde det for en genforhandling, eller man kan kalde det, at man laver noget nyt, for mig er det fuldstændig ligegyldigt. Det afgørende er, om regeringen er indstillet på at diskutere nogle justeringer, siger Thulesen Dahl.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere