Antorini: Ufatteligt at Bondo advarer mod lærerfaget

Undervisningsministeren kalder det ubegribeligt, at lærernes formand advarer de unge mod at søge lærerstudiet.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) kan slet ikke forstå, at lærernes formand frygter så meget for fremtidens folkeskole, at han ikke længere vil anbefale lærergerningen til de unge, som skal beslutte sig for en uddannelse.

- Det er fuldstændig ubegribeligt, at formanden for Danmarks Lærerforening vil fraråde dygtige unge mennesker at uddanne sig til lærere, fordi der kører overenskomstforhandlinger, siger Christine Antorini.

- Det er helt urimeligt at tage de unge som gidsler i forhandlingerne, tilføjer hun.

Christine Antorini reagerer på Anders Bondo Christensens udtalelser, som faldt fra talerstolen ved et stormøde for lærernes tillidsfolk i Odense tirsdag.

- Jeg vil for første gang stå i den situation, at jeg ikke kan anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere. Det er mig helt ubegribeligt, at det skulle ske under en S-SF-R-regering, sagde formanden til de 2200 tillidsfolk, som modtog hans ord med klapsalver.

Bondos udtalelser kommer, samtidig med at mange unge skal beslutte sig for, hvilken uddannelse de skal søge ind på. Fristen for at søge ind i Kvote 2 udløber 15. marts.

- Der er rigtig mange unge, der søger læreruddannelsen i kvote 2, og så er det beskeden fra lærerformanden. Vi har rigtig mange dygtige lærere i folkeskolen, og vi har brug for endnu flere dygtige lærere, siger ministeren.

Hun er overbevist om, at Anders Bondos udtalelse udelukkende skal ses i sammenhæng med de overenskomstforhandlinger mellem lærerne og kommunerne, der i øjeblikket er havnet i Forligsinstitutionen.

Kommunerne vil lave om på lærernes arbejdstidsaftale, så den enkelte skoleleder kan bestemme, hvor mange undervisnings- og forberedelsestimer, den enkelte lærer skal have.

Men lærerne frygter blandt andet, at det få konsekvenser for kvaliteten af undervisningen.

Spørgsmål: Men bekymringen kommer fra formanden for lærerne, som jo om nogen må kende til hverdagen i folkeskolen. Hvordan vil du forholde dig til hans bekymring?

- Det er fair nok at have forskellige holdninger til, hvordan folkeskolen skal udvikle sig.

- Men derfra til, at man som formand for Danmarks Lærerforening går ud og advarer unge mod overhovedet at søge læreruddannelsen - det er mig fuldstændig ubegribeligt, siger Christine Antorini.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere