Børn i fængsler overrasker SF'er

De unge må ikke 'sande til' i dagevis i voksen-fængsler og arresthuse, lyder det fra Karina Lorentzen fra SF

Det kommer noget bag på SF's retsordfører, at unge under 15 år fortsat placeres i fængsler og arresthuse.

På en gennemsnitlig dag sad 11 unge sidste år i institutioner beregnet for voksne, viser en statistik fra Kriminalforsorgen.

Karina Lorentzen undrer sig over oplysningen, som lørdag er kommet frem i Politiken. Og hun ønsker nu en grundig forklaring.

- På et tidspunkt var årsagen, at der manglede pladser i de sikrede institutioner, men nu er der nærmest mangel på unge, der kan sidde der. Derfor synes jeg, at tallene bør undersøges nærmere, siger retsordføreren.

Helt kortvarige ophold er svært at undgå, fastslår Karina Lorentzen.

- Men hvis de unge sander til i dagevis, så skal vi simpelt hen blive bedre. Vores arrester er ikke gearede til deres behov, siger ordføreren.

I Red Barnet er man utilfreds med fænomenet. Til Politiken siger børnepolitisk rådgiver Inger Neufeld:

- Det er ikke i barnets trav at blive placeret i fængsler eller arresthuse, som er beregnet til voksne, og det er ikke i overensstemmelse med, hvad vi har forpligtet os til i forhold til børnekonventionen.

Karina Lorentzen er nervøs for, at unge forsøger at sikre sig et status i særlige miljøer ved at have været placeret i fængsler.

Ifølge justitsminister Morten Bødskov (S) er det kun i særlige situationer, at børn anbringes i fængsler eller arresthuse. For eksempel hvis den unge har opført sig voldsomt i en sikret institution.

Men at der kan være tale om vanskelige unge, dur ikke som undskyldning, mener SF's Karina Lorentzen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere