Enhedslisten høster løs af røde stemmer

Enhedslisten er fjerdestørste parti, mens SF får laveste tilslutningen nogensinde i ny Megafon-måling.

Enhedslisten er den store vinder i en ny meningsmåling af Megafon for Politiken. Målingen sender samtidig SF ned på det laveste niveau, som meningsmålingsinstituttet nogensinde har målt for partiet.

Mens Enhedslisten tordner frem og med 12,7 procents vælgeropbakning er steget hele 4,5 procentpoint siden januar, får SF tilslutning fra kun 4,8 procent af vælgerne ifølge meningsmålingen.

Målingen er foretaget omkring fremlæggelsen af regeringens vækstplan, der til mange SF’eres store fortrydelse indeholder selskabsskattelettelser.

Samtidig lægger regeringen op til både en kontanthjælps- og SU-reform, som mange SF'ere mener tager penge fra dem, der i forvejen har mindst.

- Det er da ikke en sjov meningsmåling. Men der er jo ikke nogen grund til at gå i panik. Nogle siger nu, at vi burde gå ud af regeringen, men hvad i alverden skulle det hjælpe? Så ville vi få mindre indflydelse på regeringens politik, siger SF's politiske ordfører, Jesper Petersen til Politiken.

Socialdemokraterne falder til 18,3 procent fra 19,2 procent i januar. Samtidig viser målingen, at Venstre fortsat står til at være det parti, som har størst vælgertilslutning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere