Holger K vil kæmpe mod krigslystne SF'ere

Holger K. Nielsen afviser ikke, at SF nu skal til at debattere med baglandet om at forlade regeringen. Han vil dog kæmpe hårdt mod kritikerne.

Se hvad Holger K sagde, da han kom ud fra dagens gruppemøde i SF

Skatteminister Holger K. Nielsen afviser ikke at tage diskussionen om et muligt farvel til regeringen med de dele af baglandet, der i stigende grad mener, at venstrefløjspartiet skal forlade regeringssamarbejdet.

Det står klart, efter han onsdag formiddag mødte pressen på vej til gruppemøde i SF, som fremstår splittet efter regeringens lancering af Vækstplan DK, som bl.a. betyder en nedsættelse af selskabsskatter mv.

- Der er kritiske røster i baglandet. Og sådan er det tit i partier. Vi må tage diskussionen om det. Jeg mener stadig, at det er en plan med mange, mange facetter og at SF godt kan genkende sig selv i det.

- Masser af dem, som direkte bakkede op om ledelsesskiftet i dit parti, som i dag er ude at sige: Nu er det slut. Måske skulle man overveje at forlade regeringen.

Læs Også:

Se også: Özlem angriber regeringen: 'Torskedumt!'

- Den diskussion skal vi jo have. Jeg tror ikke, det er klogt. Jeg mener ikke, det er klogt, at vi forlader regeringen. Men naturligvis skal vi have diskussionen i SF, som vi altid har haft.

- Så nu skal I ind og debattere, om I bliver i regeringen eller ej?

- Overhovedet ikke – men nu skal vi diskutere det på gruppemødet. Og så skal vi have møde i vores landsledelse i weekenden, hvor vi også diskuterer det.

- Men du siger altså, at I skal diskutere, om I skal forlade regeringen eller ej?

- Nej, det har jeg ikke sagt. Jeg siger, jeg mener ikke, vi skal forlade regeringen. Jeg ved ikke, hvad medlemmerne vil diskutere. Jeg har læst, at nogen mener det. Jeg er bare uenig med dem.

- Så vil du godt tage diskussionen med dem?

- Jamen, selvfølgelig. Jeg vil altid diskutere tingene. Men efter min mening vil det være uhyre uklogt at forlade regeringen.

Læs Også:

Se også: Engell: Ny måling er Helles helvede

- Du har aldrig selv tidligere gået ind for at sænke selskabsskatten som en måde at skabe flere job. Hvordan kan du gå ind for det nu?

- Det indeholder mange andre facetter end selskabsskattelettelser – offentlige investeringer, boligjobordning, der bliver genindført. Det handler om mere efteruddannelse. Den har mange andre facetter end at sænke selskabsskatten.

- Så selskabsskatten er noget, I er nødt til at sluge for at få råd til noget andet?

- Jeg siger bare, denne plan indeholder mange forskellige initiativer. Og den står vi bag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere