Ballade i S: Nick Hækkerup går imod Helle

Kronprinsen i partiet er modstander af en sænkning af selskabsskatten

Vrede i S: Nick Hækkerup uenig med Helle. (Foto: Joachim Adrian)
Vrede i S: Nick Hækkerup uenig med Helle. (Foto: Joachim Adrian)

I den absolutte top i Socialdemokratiet møder regeringens planer om at sænke selskabsskatten stor modstand.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og gruppeformand Henrik Sass Larsen har begge åbent luftet, at de ikke er tilhængere af at sænke skatten for virksomhederne.

- Jeg ser det på samme måde som Mette Frederiksen, at hvis en sænkning af selskabsskatten skal være et enkeltstående element, så er det ikke nogen god formel til at sætte gang i væksten, kunne Henrik Sass i går sammenfatte over for Ritzau.

Læs Også:

Se også: Chokmåling: DF og Socialdemokraterne er lige store

Også en af partiets kronprinser og tidligere næstformand, forsvarsminister Nick Hækkerup, er stærkt utilfreds med sænkningen af selskabsskatten, erfarer Ekstra Bladet fra centrale socialdemokratiske kilder.

På sin hjemmeside har Nick Hækkerup tilbage i 2011 skrevet et indlæg under overskriften ' Lavere selskabsskat er ikke løsningen'.

Og det har han ikke fået pillet af, så selv om Helle Thorning-Schmidt nu mener, at en lavere selskabsskat er vejen frem, så holder Hækkerup altså fast i sit synspunkt.

Læs Også:

Se også: Thorning lader Mærsk slippe for øget skat i Nordsøen

På trods af, at spørgsmålet om selskabsskattelettelserne slår en pæl ned gennem den socialdemokratiske top, så skal Helle Thorning tilsyneladende ikke frygte, at hendes vækstplan ikke får fuld opbakning i den socialdemokratiske gruppe.

Ifølge S-kilder valgte Nick Hækkerup at tage ordet på gruppemødet: - Nick bakkede op om planen og sagde som Svend Auken: ' Det gode ved at være socialdemokrat er, at man på et tidspunkt har indtaget alle standpunkter'.

Køb eBladet herunder eller Ekstra Bladet i dag og læs bl.a.:

SF-veteraner: Partiet er i en dødskamp

Vilhelmsen om udebliven: Holger er bedre til det med skat

S-borgmestre i oprør: Vækstplan er hul i hovedet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere