Engell: Ny måling er Helles helvede

Politisk kommentator Hans Engell vurderer, at den seneste meningsmåling er en rædsel for Socialdemokraterne

(Foto: Thomas Borberg/ Polfoto)
(Foto: Thomas Borberg/ Polfoto)

En ny meningsmåling viser, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne nu for første gang er lige store. Socialdemokraterne står til17,2 procent af stemmerne mens Dansk Folkeparti ligger på 17,4 procent, viser målingen, der foretaget af YouGov for metroXpress.

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, mener, at meningsmålingen er et helvede for Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne.

- Det her jo Helles rædselsmåling. Det bekræfter den udvikling, der har været i gang de seneste måneder, hvor Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl i spidsen er ved at kannibalisere Socialdemokraterne. Det her er en enkelt måling, men tendensen i andre målinger er den samme. For Helle Thorning er det et rædselsscenarie, at Dansk Folkeparti bliver større end Socialdemokraterne, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Chokmåling: DF og Socialdemokraterne er lige store

Målingen kommer oven på nogle turbulente uger, hvor regeringen har præsenteret forslag til reformer af SU og kontanthjælp, og nu senest en konkurrenceevneplan, men hans Engell mener ikke, at det det mest alvorlige.

- Socialdemokraternes største fejl er løftebrudene. Mange socialdemokratiske vælgere har oplevet, at Socialdemokraterne har brudt alle løfterne. Og så har Dansk Folkeparti overhalet Socialdemokraterne indenom samtidig med, at de kan tilbyde den stramme udlændingepolitik, siger Hans Engell.

Rammer som en hammer
Hans Engell mener, at YouGov målingen er som en våd klud i hovedet på et parti, der ligger ned i forvejen.

Læs også:

Se også: Engell: Helle hamrende irriteret på Nyrup

- Det vil ramme Socialdemokraternes selvfølelse som en hammer, hvis pludselig Dansk Folkeparti bliver landets næststørste parti. For Helle Thorning-Schmidt kunne tidspunktet ikke være dårligere, fordi det kommer midt i en tid, hvor hun skal forhandle sin vækstreform på plads, og hvor der er masser af interne stridigheder i partiet, siger han.

Sejr for DF
Samtidig vurderer Hans Engell, at lussingen til Socialdemokraterne er smør på brødet til Dansk Folkeparti, som nu for alvor kan vejre morgenluft, fordi de har så stor vælgeropbakning frem mod et kommende valg.

- For Kristian Thulesen Dahl er det en voldsom fjer i hatten, når han så kort tid efter at have overtaget formandsposten i DF, kan levere sådan en fremgang. Men det gør det også svært for Lars Løkke Rasmussen og andre borgerlige. Det gør at, Dansk Folkeparti med en vis ret kan sige, at de ikke bare er en bivogn til venstre. Det vil give Kristian Thulesen Dahl blod på tanden i forhold til, at de skal have mere indflydelse, siger han.

Læs også:

Se også: Engell: Regeringens SU-reform er en vindersag

Hans Engell vurderer, at målingen kommer som endnu en streg i regningen og vil få socialdemokrater rundt omkring i landet til at sætte spørgsmålstegn ved Helle Thorning-Schmidts lederevner.

- Det kommer til at betyde, at der kommer endnu mere diskussion om Helles lederskab, og om hun er den rette til at lede partiet frem til valget. Der vil komme mere kritik og en følelse af, at Dansk Folkeparti er ved at overhale indenom.

Hans Engell understreger, at de vælgere, der går fra Socialdemokraterne til Dansk Folkeparti er de farligste for den røde regering, fordi de på sigt vil underminere den røde blok. Derfor er målingen meget alvorlig for Statsminister Helle Thorning-Schmidt, mener han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere