Chokmåling: DF og Socialdemokraterne er lige store

Socialdemokraterne ligger, som de har redt, lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl

- S er i gang med en omvendt Robin Hood-politik, derfor er der mange, der vender dem ryggen, tilføjer han. (Foto: Claus Bonnerup)
- S er i gang med en omvendt Robin Hood-politik, derfor er der mange, der vender dem ryggen, tilføjer han. (Foto: Claus Bonnerup)

For første gang nogensinde er Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lige store i en meningsmåling.

Partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) og co. står til 17,4 procent af stemmerne, mens statsminister Helle Thorning-Schmidts regeringsparti står til 17,2 procent. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroXpress.

Læs:

Se også: Her elsker de Thorning

Det er et hårdt slag i ansigtet på Socialdemokraterne, efter regeringen tirsdag fremlagde sin vækstplan, der blandt andet lader besparelser på SU og kontanthjælp til unge under 30 år gå til at sænke selskabsskatten med flere milliarder kroner.

Hos DF har Kristian Thulesen Dahl svært ved at tro, at hans parti klarer sig så godt i målingen:

- Jeg synes, det er meget overraskende. Jeg havde ikke forstillet mig, at vi ville ligge på det niveau, eller Socialdemokraterne ligger, hvor de nu ligger, siger han til metroXpress.

- S er i gang med en omvendt Robin Hood-politik, hvor man tager fra nogle af dem med de laveste indkomster for at give til de store virksomheder, der betatale selskabsskat. Derfor er der mange, der vender dem ryggen, tilføjer han.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er også overrasket over tallene. Han ønsker dog ikke at give et bud på, hvorfor DF og S er lige store i meningsmålingen.

Ifølge målingen ville Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, suse ind i Statsministeriet med 103 mandater i ryggen, mens Thornings tropper ville ryge ud med bare 72 mandater.

Søndag pegede en måling fra Voxmeter for Ritzau på 98 mandater til blå blok mod 77 til Helle Thorning-Schmidt og rød blok.

I den måling fik Dansk Folkeparti opbakning fra 14,3 procent af vælgerne mod 20,5 procent til Socialdemokraterne.

Den statistiske usikkerhed i YouGov-målingen er på 2,5 procentpoint.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere