LA: Regeringens vækstplan er ufatteligt bluff

Det er et bluffnummer af rang, når regeringen lover 150.000 job i ny vækstplan, siger Liberal Alliance.

Rent bluff.

Sådan lyder Liberal Alliances leder, Anders Samuelsens, kommentar til regeringens vækstplan, der blandt andet har som mål at kreere 150.000 nye arbejdspladser i 2020.

- Det er et ufatteligt bluffnummer. Og der er alt for mange, der har ladet sig falde på halen over det, siger Anders Samuelsen.

- Sandheden er, at med det, der isoleret set er præsenteret i dag, så skabes der netto 1500 job 2020. Det bruger regeringen så 15 milliarder kroner på. Det er det, vi i Jylland kalder "en dårlig handel", siger han.

Det sker med henvisning til, at de 150.000 job blandt andet dækker over allerede aftalte reformer og - især - en forventning om bedre konjunkturer.

Og Anders Samuelsen giver heller ikke meget for de værktøjer, som regeringen vil skabe job med, herunder en sænkelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

- De skulle have taget fat i det, der er en klar beskæftigelseseffekt på, og det er der primært på topskatten. Grunden til, at det her ikke virker, er, at man sænker selskabsskatten til et niveau, der er højere ned andre landes, siger han.

Spørgsmål: Er det fuldstændig uspiseligt for jer?

- Næh, det er bare ligegyldigt. De skulle have holdt et pressemøde i dag, hvor de havde sagt, at de i forvejen håber på, at der kommer 148.500 flere i beskæftigelse, og at de nu fremlægger en plan for at skabe 1500 job, lyder det fra LA-lederen, der selv foreslår en selskabsskat på 12,5 procent.

Også De Konservative savner ambitioner i regeringens plan.

- Den foreslåede lettelse i selskabsskatten er positiv. Men den skal være større, hvis virkningen skal have effekt. Derfor vil Konservative sænke selskabsskatten på sigt til 15 procent, siger partileder Lars Barfoed.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere