Thorning lader Mærsk slippe for øget skat i Nordsøen

Olieselskaber får ikke del i regeringens lettelse af selskabsskatten - til gengæld stiger deres skat ikke.

Danskerne skal ikke regne med at få flere penge i statskassen fra øget skat på olieindtægterne i Nordsøen.

Regeringens stort anlagte eftersyn på Nordsøaftalen vil nemlig ikke munde ud i øget skat på selskaberne i Dansk Undergrunds Consortium (DUC), Shell, Chevron og A.P. Møller-Mærsk. Det har regeringen aftalt med selskaberne.

I sin nye vækstplan sænker regeringen selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Skattenedsættelsen gælder dog ikke for selskaberne, der står for olieudvinding i Nordsøen. Til gengæld skal selskaberne ikke stige i skat - men fortsat betale det samme til staten.

Aftalen tager hensyn til både selskabernes mulighed for at investere i nye arbejdspladser og regeringens ønske om at styrke konkurrenceevnen, fastslår CEO i Maersk Oil, Jakob Thomasen, i en mail:

- Det er vigtigt for os, at også denne regering nu har bekræftet, at aftalen mellem A.P. Møller-Mærsk og staten er afbalanceret og holdbar.

- Regeringen har fremlagt, at de med konkurrenceplanen ønsker at styrke dansk konkurrenceevne og skabe jobs, og DUC vil ikke stå i vejen for regeringens initiativ.

- DUC er en meget betydelig bidragsyder til den danske selskabsskat og har i dette tilfælde givet afkald på retten til samme selskabsskattenedsættelse som resten af erhvervslivet.

- Det helt afgørende for os i denne sammenhæng er at få arbejdsro og hele regeringens uforbeholdne opbakning til Nordsøaftalen, så vi kan sikre investeringer og arbejdspladser i vores sektor, lyder det fra Jakob Thomasen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere