Derfor blev Vilhelmsen gemt væk

Holger er bare bedre til alt det der med skat, forklarer SF's formand om sit fravær ved dagens pressemøde

Holger er bedre til det der med skat, forklarer Annette Vilhelmsen om sit fravær ved præsentationen af vækstplanen. Foto: Jens Dresling
Holger er bedre til det der med skat, forklarer Annette Vilhelmsen om sit fravær ved præsentationen af vækstplanen. Foto: Jens Dresling

Vækstminister og SF-formand Annette Vilhelmsen glimrede – til manges undren - ved sit fravær, da regeringen i formiddag fremlagde sin vækstplan. I stedet sendte partiet skatteminister Holger K. Nielsen.

- Hvorfor deltog du ikke i præsentationen af vækstplanen – du er vækstminister og partiformand – og der blev snakket meget om vækst. Var det ikke meget naturligt, at du deltog?

- Jo, men Holger K. Nielsen sidder som skatteminister og har - tror jeg – han har en rigtig stor del af alt det her med skatter og afgifter. Og derfor var det helt naturligt, at det var Holger, der præsenterede i dag.

- Under hele forløbet har vi arbejdet meget sammen om det her – og jeg er sikker på, at jeg som erhvervs- og vækstminister får god lejlighed til at gå ud og fortælle om de elementer, som planen indeholder.

- Men der blev snakket rigtig meget om vækst – og også snakket om skat. Du er jo partileder – de andre to partiledere stod der. Er det fordi, at du ikke rigtig er klar til det endnu?

- Nej, det ville i hvert fald være en fejltolkning. Det som vi har prioriteret er at bruge kræfter sådan, at Holger der har siddet lige omkring det her med skatter og afgifter – jeg er partiformand og erhvervs og vækstminister. Derfor ved jeg, at der bliver god lejlighed til at tale om vækst.

Se også: Engell: Grotesk, at gemme Annette V. væk

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell er målløs over, at SF valgte at sende Holger K. Nielsen i stedet for partiformanden.

- Det virker helt grotesk, at regeringen præsenterer en kæmpe plan om erhverv og vækst, og så er netop erhvervs- og vækstministeren ikke med til præsentationen, siger han.

Også Berlingskes politiske kommentator kalder det politisk er uklogt, at Annette Vilhelmsen som minister for erhverv og vækst ikke var på pressemødet.

- Det udstiller, at hun ikke sidder med, når de store beslutninger skal træffes. Set i det lys har præsentationen af planen været med til at svække SFs position. Det giver heller ikke et godt udgangspunkt, når hun skal ud og forsvare den her plan overfor baglandet, siger han ifølge bt.dk.

På pressemødet deltog udover skatteminister Holger K. Nielsen også statsminister

Helle Thorning Schmidt, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager samt finansminister Bjarne Corydon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere