Regeringen fordobler reformkrav for det offentlige

Der skal ske store reformer af den offentlige sektor, mener regeringen, som vil skaffe 12 milliarder kroner.

Regeringen vil hente 12 milliarder kroner frem mod 2020 ved at modernisere den offentlige sektor.

Dermed mere end fordobler regeringen kravene om reformer i den offentlige sektor i forhold til 2020-planen fra maj 2012, hvor målet var at hente fem milliarder kroner ind ved modernisering.

- Den øgede reformambition for den offentlige sektor skal sikre, at den hidtil planlagte udvikling af den offentlige service kan fastholdes frem mod 2020, lyder begrundelsen i regeringens vækstplan, der fremlægges tirsdag formiddag.

De 12 milliarder kroner skal bruges på "målrettede forbedringer af den offentlige service", fremgår det af regeringens plan.

Heri påpeges det også, at det samtidig er "et grundvilkår, at der er begrænsede muligheder for at øge udgifterne i den offentlige sektor i de kommende mange år."

- Hvis kvaliteten af velfærdsservicen skal forbedres, forudsætter det derfor nytænkning og modernisering af den offentlige sektor, så vi udnytter ressourcerne bedre og fortsat kan udvikle højt prioriterede områder som uddannelse, forskning, sundhed og grøn omstilling, står der i vækstplanen.

Moderniseringen af den offentlige sektor vil blandt andet betyde øget digitalisering og velfærdsteknologi i det offentlige.

Derudover ønsker regeringen fortsat fokus på arbejdstidsregler og arbejdsforhold i det offentlige. Et opgør med gamle arbejdstidsregler er blandt andet et af hovedpunkterne i overenskomstforhandlingerne med lærerne i landets skoler.

Endelig vil regeringen også skabe mere offentlig-privat samarbejde samt styrket fokus på økonomistyring, ledelse og bedre offentlige indkøb.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere