EL-Johanne: Statsministeren ligner Komiske Ali

Enhedslisten afviser regeringens politik

Foto: Mik Eksestad
Foto: Mik Eksestad

Kort efter at regeringen har fremlagt sit udspil til en vækstplan, truer Enhedslisten med at holde den finanslov, der skal indgås til efteråret, som gidsel.

Det er Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsens reaktion på regeringens vækstplan, der skal fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.

- Hvis man fra regeringens side binder os på hænder og fødder og giver nøglen til håndjernene til Lars Løkke (Rasmussen (V), red.), så er det da svært at forestille sig, at vi skulle føre økonomisk politik sammen, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Læs:

Se også: Hatten af for Helle

Vækstplanen finansieres ved at tage to milliarder kroner fra en SU-reform og en milliard kroner fra en kontanthjælpsreform, samtidig med at selskabsskatten sænkes fra 25 til 22 procent. Og det er støttepartiets politiske ordfører stærkt utilfreds med.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremhævede ellers på pressemødet, at der var tale om socialdemokratisk politik.

- Det er klassisk, socialdemokratisk politik. Vi rydder op efter en borgerlig regering, det har vi gjort før, og nu gør vi det igen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Den udlægning er Johanne Schmidt-Nielsen lodret uenig i.

- Helle Thorning-Schmidt ligner jo nærmest Komiske Ali, når hun står og siger, at hun rydder op efter en højreorienteret regering. For hvis der er noget, det her udspil er, så er det højreorienteret politik, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen afviser blankt, at Enhedslisten kan gå med i en aftale, og kritiserer samtidig effekten af vækstplanen.

- Hvis man tager penge, som skulle have været brugt på offentlige investeringer og i stedet bruger dem på skattelettelser, så er det ikke en jobskaber, men en jobdræber.

- Man tager fra dem, der har allermindst i samfundet for at give massive skattelettelser til virksomheder, der i forvejen har rekordstort overskud, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Derfor har hun en opfordring til vælgerne.

- Jeg vil opfordre alle de mange tusinde mennesker, som har stemt på denne regering, fordi de ville have ny politik, til at kontakte regeringstoppen, skrive læsebreve og gøre alt, hvad de kan. Det er nu, der skal siges fra, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere