FAKTA: Det står i regeringens vækstplan

Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag.

Regeringen har tirsdag formiddag præsenteret en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.

Planen har fået navnet "Vækstplan DK - Stærke virksomheder, flere job".

Den blev præsenteret af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på et pressemøde i Statsministeriet.

* Selskabsskatten skal sænkes fra 25 procent til 22 procent.

* Skattenedsættelsen gælder dog ikke for Dansk Undergrunds Consortium (DUC), der står for olieudvinding i Nordsøen. De skal fortsat betale det samme i skat til staten.

* Lønsumsafgiften for den finansielle sektor hæves. Stigningen modsvarer den lavere selskabsskattebetaling, hvilket vil sige, at skattenedsættelserne heller ikke gælder for bankerne.

* Regeringen vil sænke væksten i det offentlige forbrug fra 0,8 procent til 0,4 procent næste år. Den kommer fremover til at være på 0,5 procent i 2015, 0,6 procent i 2016, 0,7 procent i 2017 og 0,75 procent årligt i 2018-2020.

* Derudover får erhvervslivet mulighed for at trække 75 procent af momsen på hotel- og restaurationsbesøg fra i skat mod 50 procent i dag.

* Regeringen vil også frigive fire milliarder kroner til boligrenovering i den almene sektor. Pengene skal komme fra Landsbyggefonden.

* Regeringen vil desuden genoplive boligjob-ordningen, som ellers stoppede ved nytår. Ordningen giver fradrag for håndværkerudgifter i private hjem, og den skal gælde i 2013 og 2014.

* Den planlagte kørselsafgift for lastbiler, som skulle have været indfaset fra 2015, droppes.

* Der skal ske en styrket indsats for vækst- og eksportfremme samt tiltrækning af højkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere