Socialt udsatte: Regeringen går tilbage til en fuser

I Rådet for Socialt Udsatte undrer man sig over kontanthjælpsreformen og kalder det en helt forkert retning.

Aldrig gå tilbage til en fuser, lyder et gammelt nytårsråd. Men det har regeringen tilsyneladende glemt, mener Rådet for Socialt Udsatte.

- Med de synspunkter, som regeringen tidligere fremførte mod fattigdomsydelser, så synes jeg, at det er uforståeligt, at regeringen vælger på den måde at gå tilbage til en fuser, siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Kritikken kommer, efter at regeringen mandag præsenterede sit udspil til en ny kontanthjælpsreform. For reformen lyder selvmodsigende i Jann Sjursens ører.

- Regeringspartierne tordnede imod de reducerede kontanthjælpsydelser og starthjælpen før valget og fik dem afskaffet. Vi er meget fortørnede over, at de nu indfører en ny fattigdomsydelse. Det hører ingen steder hjemme, siger han.

Jann Sjursen frygter, at udspillet og den nye fattigdomsydelse vil gå ud over de forkerte og ikke få den effekt, som regeringen lægger op til.

- Vi ved, at det rammer ressourcesvage borgere og er med til at skubbe dem ud over kanten. De bliver ikke mere eller mindre motiverede af det her, for de er ofte i en fastlåst situation, hvor der er langt til et arbejde, siger formanden.

Han kalder udspillet for både "dybt beklageligt" og en "helt forkert retning".

Bliver reformen vedtaget, betyder det blandt andet, at kontanthjælpsydelsen til de 25-29-årige vil falde fra 10.500 kroner om måneden til at være på niveau med SU'en på 5753 kroner. Men det er ikke fair ifølge rådet.

- De her unge har taget en uddannelse og har alene det problem, at de ikke kan få et arbejde. De skal ikke bære en ekstra straf. De har samme leveomkostninger som andre i samfundet, så det er ikke rimeligt, at man reducerer deres ydelse, siger Jann Sjursen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere