Venstre ser gode muligheder for aftale om kontanthjælp

Det store oppositionsparti Venstre ser "gode takter" i regeringens udspil til en reform af kontanthjælpen.

Lavere ydelser til unge og flere krav om at bestille noget er blandt hovedpunkterne i regeringens udspil til en kontanthjælpsreform, som blev fremlagt mandag.

Reformen vil i løbet af de kommende år skaffe omkring en milliard kroner til statskassen, som så skal bruges på uddannelse og på at hjælpe de kontanthjælpsmodtagere, der er længst fra at kunne klare et arbejde.

Og det er ikke noget, der skræmmer det store oppositionsparti Venstre væk fra forhandlingsbordet, fastslår partiets finansordfører, Peter Christensen.

- Overordnet set er der gode takter i, at regeringen er parat til at spare penge på kontanthjælpen, så vi ser gode muligheder for en aftale, siger Peter Christensen.

- Der er mange af de konkrete forslag, som vi selv har spillet ud med i efteråret, siger finansordføreren, der dog stadig har udeståender med regeringens forhandlere.

- Vi skal selvfølgelig have boret ud, hvad det reelt betyder, at man vil afskaffe matchgruppesystemet, siger han.

Det sker med henvisning til regeringens plan om at droppe inddelingerne af arbejdsløse i de såkaldte matchgrupper 1, 2 og 3 og erstatte det med et system, hvor folk enten erklæres job- eller aktivitetsparate.

Ifølge Peter Christensen er regeringen på "en zig-zag-kurs", hvor den det ene øjeblik lemper vilkårene for kontanthjælpsmodtagerne for at stramme grebet det næste.

- Først afskaffede regeringen loftet over kontanthjælpen og gav folk mere ferie. Nu går man så i den anden retning, og vi glæder os da over, at regeringen har besindet sig og lader pendulet svinge den anden vej, lyder det fra Peter Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere