Fagforening: Kontanthjælpsreform er uværdig og usmagelig

Den nye kontanthjælpsreform møder hård kritik hos FOA. Regeringen skaber massiv fattigdom, lyder det.

Regeringens udspil til kontanthjælpsreformen bliver mødt af kraftig kritik fra fagforbundet FOA. Både en ny forsørgerpligt og lavere kontanthjælpsydelse er med til at udhule det danske velfærdssamfund, mener de.

Reaktionen kommer i kølvandet på regeringens planer om, at par i papirløse forhold skal have forsørgerpligt, ligesom man har i ægteskabet. Men det er en indskrænkning af individets rettigheder, mener FOA.

- Med forslaget fjerner regeringen endnu en økonomisk rettighed fra det enkelte individ, og jeg undrer mig over, at man tillægger juridisk forsørgerpligt til en samlever. Det næste bliver vel, at forældre skal forsørge voksne børn og børnebørn, siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Han er FOA's forbundsformand og han ser regeringens udspil som endnu et eksempel på, at "regeringen svinger den nihalede pisk over kontanthjælpsmodtagerne". Dennis Kristensen frygter med udspillet, at det danske system kan være på vej ud.

- Noget tyder på, at de danske velfærdssikringer forsvinder, og at den sydeuropæiske velfærdsmodel, hvor familien skal sikre forøgelsen, er på vej til den danske velfærdsstat. En sørgelig udvikling, siger han.

Kritikken stopper dog ikke her. Også beskæringerne i kontanthjælpsydelserne møder modstand hos fagforbundet.

- Det er usmageligt. Der er jo stor forskel på, om man er 18 år, og lige gået ud af gymnasiet, eller om man er 29 år og bor i egen bolig med deraf følgende udgifter, siger han.

- Kontanthjælpsudspillet er et udspil, hvor regeringen er godt i gang med at skabe en massiv fattigdom.

Mandag fremlagde regeringen et udspil til kontanthjælpsreformen, som blandt andet betyder, at unge mellem 25 år og 29 år går fra en kontanthjælp på 10.500 kroner til fremover 5753 kroner, som svarer til SU.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere