Sådan skærer Mette i kontanthjælpen

Regeringen har nu fremlagt kontanthjælpsreformen, som bl.a. betyder stop for kontanthjælp til unge under 30

Mette Frederiksen har nu fremlagt regeringens kontanthjælpsreform. (Foto: René Schütze)
Mette Frederiksen har nu fremlagt regeringens kontanthjælpsreform. (Foto: René Schütze)

Mandag fremlagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen regeringens storstilede kontanthjælpsreform på et pressemøde, hvor Mette Frederiksen igen og igen blev spurgt til, hvordan regeringen kan give besparelserne fra kontanthjælpen til selskabsskattelettelser, når de tidigere har været stærkt imod.

Herunder kan du læse om indholdet af kontanthjælpsreformen, der samlet set skaber en besparelse på 1 mia, der skal gå til bl.a. selskabsskattelettelser samt 350 mio. fra afskaffelsen af kontanthjælp til unge, der skal gå til bedre uddannelse.

Læs Også:

Se også: Skipper amok på regeringen: Grotesk, asocialt, overlegent, dobbeltmoralsk

* For at få folk i arbejde eller uddannelse vil regeringen reducere ydelserne markant til de 25-29-årige. Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år, som er i stand til at tage en uddannelse, vil fremover få en uddannelsesydelse, der svarer til SU, skriver Politiken. Gruppen af 25-29-årige bliver hårdest ramt på pengepungen og mister 4800 kroner før skat i forhold til deres nuværende ydelse.

* Kontanthjælpsreformen skal ifølge Politikens oplysninger give omkring én milliard kroner i provenu. Penge, der skal bruges på den kommende konkurrenceevnepakke.

* En stor del af kontanthjælpsreformen - i alt 360 millioner kroner om året - finansieres ifølge DR Nyheder ved at fjerne kontanthjælpen helt eller beskære den voldsomt hos de såkaldt 'samlevende i papirløse parforhold'. Det betyder, at ugifte, samboende kærester bliver sidestillet med gifte par. Forslaget ventes at ramme 8000 danskere på kontanthjælp.

* Svage kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3 skal have én sagsbehandler frem for en hel række kontakter, når de møder op hos kommunerne. Det skal styrke samarbejdet om kontanthjælpsmodtagerne mellem for eksempel jobcenter, læger og psykiatere. Med reformen skal de to matchgrupper fremover slås sammen.

Læs Også:

Related content

* Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år skal lære at læse, skrive og regne, og hvis de pjækker, bliver de trukket i kontanthjælpen, skriver Avisen.dk. Forslaget kommer, efter at en rapport har vist, at mindre end 10 procent af de 108.000 bogligt svage kontanthjælpsmodtagere får tilbud om undervisning. Forslaget skal finansieres af den udskældte aktivering.

* Regeringen vil halvere perioden med løntilskud i offentlige virksomheder fra 12 måneder til seks måneder. Det giver en besparelse på 65 millioner kroner om året, som i stedet skal sikre en mere aktiv indsats over for kontanthjælpsmodtagerne med særligt fokus på uddannelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere