Skipper amok på regeringen: Grotesk, asocialt, overlegent, dobbeltmoralsk

Enhedslistens Pernille Skipper er bestemt ikke begejstret for regeringen

Pernille Skipper har længe raset over regeringen - det gør hun også i dag (Foto: Magnus Holm / Polfoto)
Pernille Skipper har længe raset over regeringen - det gør hun også i dag (Foto: Magnus Holm / Polfoto)

- Alt andet end rød. Asocial af rang. De svigter vores velfærdssamfund.

Sådan lyder Pernille Skippers dom over regeringen efter fremlæggelsen af kontanthjælpsreform - og udsigten til nedsættelse af selskabsskatten.

- Lige nu ser vi nogle Socialdemokratiske ministre præsentere nogle forslag, som de selv harcelerede over, da de sad i oppositionen. Vi kan jo se gamle Facebook-opdateringer om hvor grotesk Mette Frederiksen synes forslaget om selskabsskattelettelser var. Vi har set hvordan Antorini gik efter struben på VK-regeringen, da de forslog nedskæringer i SU. Det er så dobbeltmoralsk, og det er et svigt, siger Pernille Skipper fra Enhedslisten og tilføjer:

LÆS:

Se også: Helle og Mettes hykleri om selskabsskatten

- Jeg er definitivt færdig med at kalde denne regering rød, da det kom frem, at de vil skære i kontanthjælp til unge, udsatte, arbejdsløse, og at de vil skære i SU'en for at bruge pengene på skattelettelser på erhvervslivet. Jeg har næsten ikke ord for, hvor grotesk, asocialt og overlegent det er, siger Skipper, der trods sin næsten 'ordløshed' fortsætter:

- Det er decideret imod den politik, som Socialdemokraterne og SF gik til valg på. Jeg vil gerne minde om, at Socialdemokraterne selv havde et slogan, der 'velfærd eller skattelettelser.' Det kan man måske stadigvæk godt bruge om dem, men de har så bare valgt skattelettelserne.

LÆS:

Se også: EL-toppolitiker: Revolutionsdebat har skadet

LÆS:

Se også: Ministerium i kæmpe mailbommert: Udsendte intern joke om Pernille Skipper

- Hvordan har du det med, at du har givet dem nøglerne til ministerbilerne?

- Jeg er jo ikke årsag til, at det er dem, der sidder der. Det er vælgerne, og dem som Socialdemokraterne, SF og de Radikale først og fremmest skal stå til ansvar overfor, det er vælgerne.

- Jo, men du er sådan set det parlamentariske grundlag. Du sidder med magten....

- Jeg vil sige det sådan, at hvis vi havde udsigt til at få en mere social politik, bedre velfærd, mere indflydelse til Enhedslisten, så kunne man tale om at vælte regeringen, men desværre så er det højst sandsynligt ikke det, der ville komme ud af det. Der er flertal for at føre en dybt overlegen, asocial politik. Hvis det skal ændres, så har vi behov for, at der kommer pres ude fra. Vi har behov for, at fagbevægelsen, borgmestre, det socialdemokratiske bagland, begynder at gøre oprør.

- Men når I nu er så sure igen - hvorfor vælter I så ikke bare regeringen?

- Hvis vi havde udsigt til at få en mere social politik, styrket velfærdssamfund, så ville det være en helt anden snak. Men det har vi desværre ikke, slutter Skipper.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere