S: Løkke er Danmarksmester i erhvervsskatter

Lars Løkke hævede skatter og afgifter for erhvervslivet i sine første regeringsdage, og det får Socialdemokraterne til at kåre ham som Danmarksmester i disciplinen

Lars Løkke Rasmussen (V) kan bare det der med at hæve skatterne for erhvervslivet, mener Socialdemokraterne.(Foto Thomas Lekfeldt/Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen (V) kan bare det der med at hæve skatterne for erhvervslivet, mener Socialdemokraterne.(Foto Thomas Lekfeldt/Polfoto)

Socialdemokraterne kårer uofficielt tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen til Danmarksmester i nye erhvervsskatter.

Det sker fordi, skatter og afgifter for erhvervslivet blev hævet med 22 milliarder kroner i de første 100 dage af Lars Løkke Rasmussens (V) regeringstid. Det fremgår af et svar fra Skatteministeriet til Folketingets Skatteudvalg.

Læs også:

Se også: Helle og Mettes hykleri om selskabsskatten

S: Lykke i skattepolitisk zigzag
Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, finder det mærkværdigt.

- Det viser jo, at han har danmarksrekorden i at lægge skatter og afgifter for dansk erhvervsliv midt i en krisetid. Nu taler Lars Løkke om, at man skal lette byrderne for dansk erhvervsliv. Han er mister zigzag i egen person. Siden han kom til, har han givet os skylden for de afgifter, som han selv har opfundet, siger Thomas Jensen til ekstrabladet.dk.

Socialdemokraternes kritik kommer samtidig med, at partiet selv lancerer et forslag til en skattereform, der blandt andet er finansieret af nedskæringer i kontanthjælp og SU.

- Jeg tror, vi alle sammen er kommet til den erkendelse, at tiden for at indføre nye skatter og afgifter til dansk erhvervsliv ikke er nu. Det er kernesocialdemokratisk politik at sørge for, at der er arbejde til folk, og det er det vi gør med vækstplanen. Lars Løkke har indført nye skatter og afgifter for 22 milliarder kroner om året, siger Thomas Jensen.

- Er Lars rødere end Helle?
- I en krisetid gælder det ikke om at sætte mærkater på folk, men at løse problemerne, siger Thomas Jensen.

Læs også:

Se også: Venstre vil bruge kontanthjælp til skattelettelser

Venstre: Det er sølle
Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, mener, at socialdemokraterne er ude på dybt vand med deres kritik. Han vedkender sig dog de skattestigninger for erhvervslivet, som socialdemokraterne kritiserer.

- Nu må Socialdemokraterne lige beslutte sig for, hvad de vil beskylde Venstre for. Vil de beskylde os for at give ufinansierede skattelettelser eller for at brandbeskatte dansk erhvervsliv? Begge dele kan jo ikke være rigtigt. Det er en sølle omgang med historien, siger Torsten Schack Pedersen til ekstrabladet.dk.

- Er det ikke imod jeres politik at sætte skatten op for erhvervslivet?
- Vi brugte pengene på at sænke på arbejde. Det var dansk erhvervslivs ønske tilbage i 2009.

- Det her udviser total desperation. Man har løjet danskerne lige op i hovedet ved at love at hæve selskabsskatten, og nu sænker man den. Man lovede at hæve fedtafgift og lastbilafgift. Nu fjerner man dem. Og så peger de fingre af os, siger Venstres skatteordfører.

Torsten Schack Pedersen mener ikke, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre er gået hen og blevet røde.

- Nej, vi har selv sat selskabsskatten ned ad to omgange, og der var lagt spor ud til at sænke den yderligere. Velkommen til virkeligheden til Socialdemokraterne, siger han.

Regeringens såkaldte konkurrenceevneplan blev præsenteret tirsdag. Den indeholder et forslag til at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere