Helle og Mettes hykleri om selskabsskatten

Flere ministre rammes her til morgen af nettets ufejlbarlige hukommelse efter forslag om at sænke selskabsskatten

Særligt Mette Frederiksen tordnede mod selskabsskattelettelser i 2011. (Foto: Rumle Skafte)
Særligt Mette Frederiksen tordnede mod selskabsskattelettelser i 2011. (Foto: Rumle Skafte)

Efter regeringens seneste forslag om at sænke selskabsskatten med tre pct. er det strømmet ind med vrede henvendelser fra Socialdemokratiske vælgere, der absolut ikke mener, at Helle Thorning og hendes ministre fører socialdemokratisk politik.

Læs Også:

Se også: TV 2: Thorning vil lette selskabsskatten

Og internettets gemmer viser da også, at både statsministeren og kollegerne i regeringen tilsyneladende mente noget andet om selskabsskatten kort før folketingsvalget i 2011.

'Efterlønnen skal afskaffes. Selskabsskatten skal sænkes. Og nu vil vicestatsministeren indføre brugerbetaling for at gå til lægen. Hvorfor mon? Så bliver der råd til nye skattelettelser. Danmark har brug for et nyt flertal, som er et flertal for hele Danmark og ikke kun for dem med de høje indkomster,' skrev Helle Thorning-Schmidt således på Facebook d. 26. maj 2011 om den daværende VK-regerings planer for bl.a. en sænkelse af selskabsskatten.

Læs Også: Se også: Dansk Erhverv roser lempelse af selskabsskat Dansk Erhverv roser lempelse af selskabsskat

Den nuværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, gik også til stålet i 2011 på Facebook.

'Vor herre bevares; nu vil VK også sænke erhvervsbeskatningen. Håbløst'

Også den nuværende forsvarsminister Nick Hækkerup tordnede mod hans egen regerings nye forslag; tilbage i 2011, da han i et indlæg på sin hjemmeside skrev:

Læs Også: Se også: Rygende uenighed om lavere selskabsskat Rygende uenighed om lavere selskabsskat

'Vi skal ikke klatte statens penge væk på lettelser i selskabsskatten« og »Der bliver nogen gange tegnet et billede af, at virksomhederne bliver brandbeskattet i Danmark, og at den eneste måde at skabe vækst på derfor er ved at sænke selskabsskatten. Men det er et forkert billede.'

Regeringen vil som en del af en større konkurrencepakke præsentere et forslag om en sænkning af selskabskatten fra 25 til 22 pct.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere