S-profiler gav oplysninger til omstridte lobbyister

To socialdemokrater har haft tæt kontakt med pr-bureauet Waterfront, viser en række mails.

Både den socialdemokratiske formand for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht, og Norddjurs Kommunes borgmester, Jan Petersen (S), delte undervejs oplysninger med Waterfront fra de politiske forhandlinger om vejen. (Polfoto/Jens Dresling)
Både den socialdemokratiske formand for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht, og Norddjurs Kommunes borgmester, Jan Petersen (S), delte undervejs oplysninger med Waterfront fra de politiske forhandlinger om vejen. (Polfoto/Jens Dresling)

Mens politikerne i den seneste måned har stået i kø for at tage afstand fra pr-bureauet Waterfront, viser det sig nu ifølge Jyllands-Posten, at flere af dem selv har plejet tæt omgang med bureauet og inviteret lobbyisterne indenfor.

Det endda i en grad, så det omstridte pr-bureau de facto agerede dirigent i en politisk aftale, der i fjor sikrede de sidste penge til en 111 millioner kroner dyr og skatteyderbetalt omfartsvej til Waterfronts kunde Grenaa Havn.

Både den socialdemokratiske formand for Folketingets transportudvalg, Benny Engelbrecht, og Norddjurs Kommunes borgmester, Jan Petersen (S), delte undervejs oplysninger med Waterfront fra de politiske forhandlinger om vejen.

Det afslører kilder tæt på forløbet og en række mails, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Benny Engelbrecht har været en af de heftigste kritikere af Waterfronts metoder, men ifølge en mail fra den Waterfront-ansatte Karsten Madsen har de to haft en flere timer lang snak.

Her gav den socialdemokratiske politiker følsomme oplysninger, som pr-bureauet ifølge dokumenter brugte til at skrue en politisk studehandel sammen.

- Jeg kan i det store og hele godt bekræfte det, som er gengivet i mailen. Ja, jeg fortalte om det, der foregik hos os, og hvordan det hele ville kunne blive skruet sammen, siger Benny Engelbrecht til Jyllands-Posten.

- Men det ville jeg have gjort til enhver, der havde spurgt mig, også almindelige borgere ville jeg have sagt det til, tilføjer han.

Borgmester Jan Petersen, tidligere formand i S-folketingsgruppen, modtog også den pågældende mail og svarede Waterfront, at han fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) også havde den opfattelse, at man kunne slå en sådan politisk handel af.

- Det kan godt være, at du har sådan en mail. Det er der ikke noget odiøst i. Du må gerne smække de mails i Jyllands-Posten, hvis du har lyst. Jeg varetager Norddjurs Kommunes interesser og har ikke noget problem med det, siger Jan Petersen til avisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere