Venstre vil give mere SU til de flittige studerende

Tager man ekstra fag og bliver hurtigere færdig, skal det udløse ekstra SU, siger Venstre om ny SU-reform

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Der skal falde en kontant belønning til de studerende, der tager ekstra fag for at dygtiggøre sig og komme hurtigere gennem SU-systemet.

Det foreslår Venstre i forbindelse med de igangværende forhandlinger om en ny reform af SU-systemet. SU-ordfører Mads Rørvig forklarer:

- Vi vil gerne gøre det mere fleksibelt for de studerende. Vi vil gerne have, at hvis man i et eller to semestre vil give den en ekstra skalle enten i form af ekstra fag eller sommerskole, så bliver det belønnet i SU-systemet, siger Rørvig.

- Der har man måske mindre tid til erhvervsarbejde, og vi vil gerne honorere den ekstra indsats. Og bliver man samtidig hurtigere færdig med uddannelsen, så sparer vi alligevel SU-udgiften til sidst i perioden, siger Mads Rørvig til Ritzau.

Han mener tilmed, at det kan ende med at blive en god forretning, fordi den studerende kommer hurtigere ud i arbejde og kan betale skat.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er umiddelbart positiv overfor forslaget.

- Vi har kigget på udbetaling af restklip i forbindelse med udspillet. Så jeg tror ikke, det er der, vandene kommer til at skille os, siger Morten Østergaard til dr.dk.

Morten Østergaard er i øjeblikket i gang med de første møder omkring at skabe enighed om et nyt SU-forlig. Ud over Venstre består forligskredsen af Konservative og Dansk Folkeparti.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere