Læger: Ministers diagnoseliste for sygedagpenge dur ikke

Alle sygemeldte skal have en individuel lægevurdering, inden de fratages sygedagpengene, mener Lægeforeningen

Regeringens forslag om en diagnoseliste, der automatisk sikrer sygedagpenge til patienter med en særligt udpeget diagnose, er en dårlig løsning.

Det mener formanden for Lægeforeningens attestudvalg, Jette Dam-Hansen.

- En firkantet diagnoseliste er en dårlig løsning, som diskriminerer bestemte grupper af patienter, siger hun i en pressemeddelelse.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at sygemeldte bevarer kontakten til arbejdsmarkedet, når det er muligt. Men det må komme an på en vurdering af en læge i hvert tilfælde, tilføjer hun.

Diagnoselisten er en del af regeringens udspil til en ny sygedagpenge-model, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fremlagde for et par uger siden.

Forslaget går på, at hvis man ikke er ramt af en af de 11 diagnoser på listen, så skal man have revurderet sin sag efter seks måneder.

Og hvis man ikke opfylder betingelserne for at få forlænget sine sygedagpenge, tvinges man til at deltage i et ressourceforløb, hvor man får afklaret sit sygdomsforløb og bliver hjulpet tilbage til arbejde.

Men det mener Lægeforeningen er en forkert måde at gøre det på. For selvom man ikke har en af de 11 diagnoser på listen, betyder det ikke, at man er i stand til at gennemføre et ressourceforløb.

Og den kritik vil beskæftigelsesministeren tage til efterretning.

- Det lytter vi selvfølgelig til det her. For det er ikke og skal ikke være en politisk vurdering, hvilke sygdomme der er på en diagnoseliste, siger Mette Frederiksen til Ritzau.

- Det er en sundhedsfaglig vurdering, og jeg har bedt Arbejdsmarkedsstyrelsen om at være i tæt dialog med Sundhedsstyrelsen for at vurdere, hvordan vi er sikre på, at listen er korrekt, tilføjer hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere