KL: Forhandlinger om lærernes arbejdstid udskydes ikke

Kommunernes chefforhandler afviser lærernes forslag om at udsætte forhandlingerne om nye arbejdstidsregler

Selvom Danmarks Lærerforening få dage før de afsluttende forhandlinger om lærernes arbejdstidsregler foreslår, at forhandlingerne skal udskydes, afviser Kommunernes Landsforening (KL) pure det forslag.

- Det vil jeg sige nej til. Det kan man ikke, siger chefforhandler hos KL, Michael Ziegler (K), til Ritzau.

Forslaget for Danmarks Lærerforening kommer efter, at Bupl og Kommunernes Landsforening har aftalt, at forhandlingerne om skolepædagogernes arbejdstid udskydes til efter, at folkeskolereformen er vedtaget.

Men det bliver der ikke tale om for lærernes vedkommende. Skolelærernes arbejdstidsregler og folkeskolereformen hænger nemlig ikke nødvendigvis sammen, mener Michael Ziegler, der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

- Afskaffelsen af lærernes arbejdstidsregler er en forudsætning for, at man kan realisere regeringens folkeskolereformudspil, men forudsætningen går ikke den anden vej, siger Michael Ziegler og fortsætter:

- KL ville have stillet kravet om at komme af med lærernes arbejdstidsregler, uanset om der var et folkeskolereformudspil eller ej. Og vi gjorde os de tanker, før den nuværende regering kom til.

Tirsdag mødes KL og Danmarks Lærerforening til det afsluttende maratonmøde omkring arbejdstiden. Og umiddelbart ser det svært ud for parterne at nå til enighed.

- Det ser jo ikke så lovende ud nu. Bare ved at læse aviserne kan man jo se, at vi står stejlt over for hinanden. Det ser ud til at blive meget vanskeligt, siger Michael Ziegler.

Regeringens folkeskolereform forhandles i øjeblikket på Christiansborg og skal først være færdig til maj. Et af hovedpunkterne i reformen er en heldagsskole, som kræver, at lærerne skal arbejde mere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere