Mette F. under yderligere beskydning: Du ligger under for lobbyen

Partifælle fortsætter angrebet på Mette Frederiksen. Sygedagpengeudspil er blevet formet af lobbyister, lyder kritikken

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (Jacob Ehrbahn)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (Jacob Ehrbahn)

Det er patienter, der er repræsenteret af stærke interesseorganisationer, der har vundet i lotteriet om sygedagpengereformen.

Sådan lyder det fra det socialdemokratiske medlem af Hovedstadens regionsråd Maja Holt Højgaard, der dermed fortsætter sin kritik af partifællen Mette Frederiksen.

Læs:

Se også: Socialdemokrat i angreb på Mette F: Du har skabt et sygdomslotteri

Det er således Mette Frederiksen, der som beskæftigelsesminister står bag regeringens udspil til en sygedagpengereform. Denne indeholder en liste over patientgrupper, der har mulighed for at få forlænget deres periode med sygedagpenge ud over de nuværende 52 uger.

Og det er netop denne liste, Maja Holt Højgaard ser som udtryk for massivt lobbyarbejde fra særlige patientforeninger.

- Problemer er, at listen i høj grad afspejler, hvilke patientforeninger der har siddet med ved bordet, og ikke den situation man kan komme i som patient, siger Maja Holt Højgaard til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- De patientforeninger, der repræsenterer alle patienter som Danske Patienter, har ikke været inviteret med ved bordet. Hvor imod Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse har været inviteret, og sjovt nok er det også deres patientgrupper, der er kommet med på listen, siger hun.

Livstruende sygdomme glemt
Maja Holt Højgaard peger på, at der derfor er livstruende sygdomme, der ikke er kommet med på listen.

- Der findes sygdomme, der er mindre kendte og mere sjældne, og som er præcist lige så livstruende som kræft- eller hjertesygdomme.

- Jeg synes ikke, at det er et retfærdigt system, når man laver lister ud fra, hvilke partientforeninger der er de største og stærkeste, siger socialdemokraten.

Det har endnu ikke været muligt for ekstrabladet.dk at få en kommentar fra Mette Frederiksen til kritikken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere