Per Clausen: Det er en overreaktion

Enhedslistens Per Clausen er ikke enig i beslutningen om, at to ansatte fra Ekstra Bladet har fået karantæne fra Christiansborg

Per Clausen er ikke enig i afgørelsen (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Per Clausen er ikke enig i afgørelsen (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Det er ikke alle partier, der er enige i den karantæne, som Folketingets præsidium har givet til to ansatte fra Ekstra Bladet.

LÆS:

Det er pga. denne  - 36 sekunder lange - konfrontation, at en Ekstra Bladet-journalist nu skal holde sig fra Christiansborg i seks måneder. (Foto: Anthon Unger) Dansk politik - 20. feb. 2013 - kl. 18:05 Ekstra Bladet-journalist smidt ud af Borgen

- Jeg synes, det er en meget, meget voldsom reaktion. Jeg vil også kalde det en overreaktion i forhold til det, der er sket. Det kan godt være, at der er en journalist og en fotograf, der kunne udsættes for en kritik i forhold til, hvordan de har opført sig. Det vil jeg ikke udelukke, for jeg var jo ikke til stede. Men jeg synes det, at udelukke en journalist og en fotograf fra at arbejde på Christiansborg i så lang tid med henvisning til den episode, det synes jeg virker meget, meget urimeligt, siger Per Clausen fra Enhedslisten og tilføjer:

- Det giver lidt et indtryk af, at det er sådan en lukket verden med sådan en slags familiefest, som man har inde på Christiansborg mellem journalisterne og politikerne, og at man skal behandle hinanden pænt og den slags. Det synes jeg, der står noget i modsætning til den megen snak om ytringsfrihed og den frie presse, uanset om hvad man så kan mene om, hvad Ekstra Bladet synes, er spændende og interessant at få svar på.

Kræver svar fra Lykketoft
Per Clausen vil derfor nu have klare svar fra formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft:

- Man har intet gjort for at inddrage gruppeformændene i det her, og dermed også de partier, der ikke sidder i præsidiet. Det er jeg overrasket over, for det er en meget dramatisk handling. Derfor vil vi selvfølgelig bede om en forklaring – for hvad mener man, der er sket – og hvad er baggrunden for, at man har truffet denne her beslutning, og passer den sammen med, hvordan man tidligere har behandlet den slags sager? Det vil vi selvfølgelig bede formanden for Folketinget om at redegøre for.

Han er nemlig bekymret over, hvilke konsekvenser afgørelsen kan få i fremtiden:

- Jeg vil gerne vide, om journalister og fotografer på Christiansborg lige nu kan forvente at få karantæne med jævne mellemrum, hvis man spørger, hvis man har spurgt om noget forkert, eller hvis man har spurgt i for lang tid, eller de er gået efter en politiker. Jeg synes, det er meget overdrevet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere